Redactie
Redactie Films & Series 14 februari 2017

Gaming Manners: Hitman (first season)

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Hitman

Een mooi pak, dat kunnen we hier bij Manners wel waarderen. In de Hitman-reeks hebben we het hoofdpersonage Agent 47 altijd al in een stijlvol pak met rode stropdas gezien. En ook nu is dat pak weer aanwezig om stijlvol missies te doorlopen en verschillende targets om te leggen. Hitman verscheen vorig jaar al in losse stukjes, maar nu zijn al die episodes gebundeld in het eerste seizoen. En het pakket dat je als gamer wordt aangeboden is extreem uitgebreid.

Zes hoofdmissies

Agent 47 krijgt zes hoofdmissies voorgeschoteld, waarin je in elke missie moet proberen om als een succesvolle huurmoordenaar je doelen geruisloos om te leggen. De uitdaging daarin zit hem in het feit dat die doelen niet makkelijk bereikbaar zijn. Zij zijn verscholen in bepaalde ruimtes, omsingeld door bodyguards en de weg daar naartoe wordt ook nog eens flink bewaakt. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je toch bij de doelen in de buurt komt om hen vervolgens geruisloos af te maken.

Het absoluut sterkste punt aan Hitman is dat er meerdere wegen zijn die je naar het doel leiden. Zo kun je er voor kiezen om sneaky rond te lopen om zo niet gezien te worden, vervolgens via afleidingsmanoeuvres bewakers weg te leiden en dan met je gedempte pistool het doel uit te schakelen. Maar het is veel leuker om te kijken hoe bewakers zich gedragen, en vanuit dat patroon te kijken of je er eentje stilletjes kunt overmeesteren. Vervolgens pak je zijn kleren, dump je het lichaam en kun je ongezien verder komen. Doe dit een paar keer totdat je verkleed bent tot een vertrouweling van je doel en dan kun je via een boobytrap of het toedienen van vergif in het drinken ongemerkt een doel uitschakelen en stilletjes weglopen.

Perfect om lang te spelen

Hitman is een game die ideaal is voor hen die verder kijken dan hun neus lang is. Het is een game die het beste tot zijn recht komt wanneer je zelf gaat proberen om routes uit te vogelen. De voldoening die je hierbij krijgt als bepaalde dingen lukken, is extreem groot. Daarnaast is het een game die perfect is om lang te spelen. Missies kun je makkelijk herspelen voor andere mogelijkheden, maar daarnaast zijn er het afgelopen jaren duizenden challenges gemaakt door community-leden, die stuk voor stuk hun eigen uitdaging geven.

Daarmee is Hitman de game die een perfecte mix biedt tussen kwaliteit en kwantiteit. Wil je meer over onze avonturen lezen? Check dan zeker even de uitgebreide review op Pixelcake.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Hitman (first season)
Sluiten