Gaming Manners: F1 2016 is eindelijk een goede F1-game

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten.

F1-games zijn de laatste jaren nou niet echt titels geweest waar je als raceliefhebber warm van werd. Daar komt met F1 2016 gelukkig een einde aan. Na jaren van middelmaat weet de ontwikkelaar met deze game eindelijk het juiste gevoel over te brengen. Wij zetten graag kort op een rij waarom F1 2016 een goede tip is om in huis te halen.

Eindelijk op tijd

Met de Grand Prix van België dit weekend en het begin van de tweede helft van het F1-seizoen, komt F1 2016 eindelijk op tijd uit. De laatste jaren kwam de game pas op het moment dat het seizoen zo goed als afgelopen was in maanden als oktober en november. Nu kun je als je dat wilt de races zoals die gereden worden zelf narijden en laten zien dat je met Max Verstappen gewoon elke race weet te winnen.

Een goed racegevoel

Het gevoel van snelheid en het idee dat je echt strijd levert is enorm belangrijk in een racegame en het is goed om te weten dat F1 2016 op dat vlak alles behalve teleurstelt. Wanneer je met 300 kilometer per uur over het rechte stuk knalt, voel je dat ook. Helemaal als je besluit de verschillende rijhulpen uit te zetten, komt het pure racegevoel perfect naar boven. Bijkomstig voordeel is dat je tegenstanders hun positie niet zonder slag of stoot zullen opgeven. Het is dus echt aan jou om je goed te positioneren en via een goed getimede uitremactie de andere coureurs te slim af te zijn. Dat geeft bovendien een goed gevoel van voldoening.

Een uitstekende carrièremodus

In een game als deze wil je natuurlijk niet alleen maar rondjes rijden zonder een echt doel. Daarom is het fijn om te constateren dat F1 2016 een boeiende carrièremodus heeft. Daarin maak je je eigen coureur aan en kun je proberen om met hem wereldkampioen te worden. Je hebt daarbij zelf de keuze bij welk team je begint en hoe moeilijk je het jezelf wilt maken. Tijdens het seizoen verdien je voor het rijden in de race, de kwalificatie- en practice-sessies ervaringspunten waarmee je uiteindelijk jouw wagen kunt verbeteren om zo steeds beter de strijd met andere teams aan te gaan. En als klap op de vuurpijl krijg je ook nog te maken met rivalen, waarvan je moet proberen om ze op elk vlak te verslaan. Het is dat stukje uitdaging die er voor zorgt dat je net wat liever van raceweekend naar raceweekend gaat.

Ziet er gewoon keurig uit

Omdat het oog ook iets wil, is dit laatste punt ook goed om mee te nemen. F1 2016 ziet er gewoon goed uit. De wagens, de coureurs en natuurlijk de circuits zijn uitstekend nagemaakt. Wanneer je ooit een F1-race op tv hebt gezien, voel je je op de diverse circuits gelijk als een vis in het water en er gaat niks boven het scheuren door de Eau Rouge op Spa terwijl je de actie vanuit de cockpit bekijkt.

Wil je nog meer lezen over F1 2016? Lees dan de F1 2016 review op Pixelcake

Reageer op artikel:
Gaming Manners: F1 2016 is eindelijk een goede F1-game
Sluiten