Gaming Manners: dé 2 sniper-games om naar uit te kijken

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten.

Wat is het mooiste wapen in een shooter? Wat ons betreft de sniper. Het is een wapen waar je als gamer enige vorm van precisie voor nodig hebt, maar als je daar eenmaal aan gewend bent, kun je zeer effectief zijn. Uiteraard is de kans daarbij aanwezig dat je voor van alles en nog wat wordt uitgemaakt, maar wat maakt dat uit? Jij bent de koning van het slagveld!

Sniper-liefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen; in 2017 verschijnen maar liefst twee games waarin de sniper centraal staat. Vanaf 14 februari kun je aan de slag met Sniper Elite 4 en vanaf 4 april kun je losgaan met Sniper Ghost Warrrior 3. Beide games verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Sniper Elite 4 (release: 14 februari 2017)

Sniper Elite 4 speelt zich af in het zuiden van Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daar ga je aan de slag als Karl Fairburne. Hij krijgt de opdracht om het plaatselijke verzet te ondersteunen en het leven van de nazi’s zo zuur mogelijk te maken.

De game maakt gebruik van een missiesysteem, waarbij elke missie een los level is. In die missie krijg je een aantal opdrachten voorgeschoteld, die je zo goed mogelijk moet zien te voltooien. De agressieve speler kan natuurlijk ergens bovenaan gaan zitten en van daaruit proberen om elke vijand met zijn sniper om te leggen.

Je zult dan wel gelijk de aandacht van alle vijanden trekken waardoor het al snel heet onder je voeten wordt. Het is dan ook verstandiger om wat meer stealthy te spelen. Dat betekent dat je wat meer rondsluipt en alleen maar je sniper gebruikt wanneer vliegtuigen over komen vliegen. Het lawaai dat zij maken camoufleert namelijk het schot van jouw sniper en maakt je een stuk effectiever. Als je dan toch ontdekt wordt, ontstaat er een boeiend verstoppertje-spel. Wie niet uit zicht van de nazi’s blijft, zal gepakt worden en kan de missie niet afmaken.

Sniper Elite 4 is een game die meer diepgang en variatie biedt dan dat je in eerste instantie zou verwachten. Een uitgebreide preview lees je hier.

Sniper Ghost Warrior 3 (release: 14 februari 2017)

Aan de andere kant van het spectrum vind je Sniper Ghost Warrior 3. Deze game speelt zich af in de moderne tijd en neemt je mee naar Georgië, waar je als Amerikaanse sniper de opdracht krijgt om een burgeroorlog te voorkomen door opstandelingen uit te schakelen.

Waar Sniper Elite 4 gebruik maakt van een systeem van losstaande levels, werkt Sniper Ghost Warrior 3 met een grote open wereld. Binnen die wereld opereer jij vanuit diverse grotten, waar je de planningen kan maken voor de volgende missie. Met de auto reis je vervolgens af naar de juiste locatie, waar je eerde omgeving kunt scouten om diverse vijanden te markeren en een plan van aanpak te maken.

Wellicht dat je begint om van een grote afstand stilletjes wat vijanden neer te schieten, om daarna naar de locatie zelf toe te sluipen en daar geruisloos kills te maken. Als je dan toch wordt gespot, kun je altijd nog grijpen naar je machinegeweer. Een uitgebreide preview van de game, lees je hier.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: dé 2 sniper-games om naar uit te kijken
Sluiten