Gaming Manners: 5 budgettips

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten.

In de zomerperiode is het rustig op het gebied van games. Er komt dan bijna nooit wat boeiends uit en het is dan vaak wachten tot het najaar met alle nieuwe en mooie titels. Daarom is deze periode uitstekend geschikt om aan de slag te gaan met de games die je nog niet hebt uitgespeeld. En als je daar ook al op uit bent gekeken, dan kun je nog gaan kijken naar de games die je het afgelopen jaar gemist hebt. Soms is het verstandiger om te wachten en ze een paar maanden later voor gereduceerde bedragen binnen te halen. Dit zijn onze vijf tips van hele goede games die nu voor een mooie prijs zijn binnen te halen.

Assassin’s Creed Syndicate

Assassin’s Creed Syndicate is de meest recente Assassin’s Creed-game. In de game reis je af naar Victoriaans Londen om daar een groots avontuur te beleven. Daarbij heb je de mogelijkheid om je eigen bende te vormen en daarmee wijken van Londen over te nemen en is er natuurlijk de optie om op iconische gebouwen te klimmen. Aangezien er dit jaar geen Assassin’s Creed-game komt, is het een goed idee om Syndicate voor een vriendelijk bedrag binnen te halen. Hij is hier voor 28,99 euro te koop.

Lees hier de review.

The Witcher 3: Wild Hunt

Volledig afgeprijsd is The Witcher 3 nog niet, maar het is de beste game van 2015 en is zodoende eigenlijk niet te missen. The Witcher 3 is een uitzonderlijk goede game die menig RPG-liefhebber een kans moet geven. Het zet een geloofwaardige wereld en setting neer die tot leven komen dankzij ijzersterk schrijfwerk en een aantrekkelijke open wereld. Het hoofdverhaal en de zijmissies lopen soms op onmerkbare wijze kriskras door elkaar omdat het schrijfwerk en de kwaliteit zo consistent is, en zelfs kleinere missies voelen uitgewerkt aan. Dit constante hoge niveau van kwaliteit, in combinatie met de levendige wereld en interessante combat, maakt The Witcher 3 een absolute aanrader voor eenieder die enige interesse in de game heeft. De game is zeker niet feilloos, maar alles buiten de technische onvolmaaktheden om is gewoonweg te goed om links te laten liggen. Hij is hier voor 42,95 euro te koop.

Lees hier de review.

Fallout 4

Ook Fallout 4 is een heerlijke topper van 2015, die niet te missen is. Ondanks de kleine foutjes, het wat verouderde uiterlijk en het feit dat het simpelweg geen traditionele role-playing game is, is Fallout 4 een verdomd leuke game. Door het groen/grijze in te ruilen voor kleurrijke omgevingen en dichter bebouwde gebieden voor te schotelen, nodigt de Commonwealth uit tot verkennen. Een enorm pluspunt daarbij is dat wat voorheen nog als waardeloze troep gold, nu daadwerkelijk een doel kan dienen. Dankzij de mogelijkheid om eigen nederzettingen in te richten zoals jij wilt en Power Armor, wapens en armor aan te passen, is de wereld van Fallout verworden tot post-apocalyptische speeltuin van formaat, waar om iedere hoek plezier schuilt. Hij is hier voor 25,99 euro te koop.

Lees hier de review.

Doom

Als je op zoek bent naar ietwat recentere game, dan is Doom een goede aanrader. Het is een glorieuze terugkeer naar simpelere tijden, waarin snelle, heftige actie de hoofdrol speelt, maar dan in een strak modern jasje. De singleplayer-campagne alleen al geeft je meer dan genoeg waar voor je geld, en de multiplayer en mogelijkheid zelf levels te maken met Snapmap zijn fijne extra’s. Als je verlangt naar een shooter waarin je met plezier tot aan je enkels in het bloed staat, dan is DOOM voor jou. Hier voor 33,99 euro te koop.

Lees hier de review.

Project Cars

De laatste game in dit rijtje is Project Cars. Project CARS is een verdomd goede racegame geworden. Het verschil tussen de raceclasses is zo enorm groot dat je in elke class eigenlijk weer opnieuw begint, waar tegelijkertijd de uitdaging in zit. Aanpassingen die je aan je auto maakt zijn gelijk voelbaar en in de onlinemodus heb ik voornamelijk goede ervaringen gehad. Qua aankleding en de intelligentie van de tegenstanders had het nog wat beter gekund, maar dat staat een fijne ervaring gelukkig niet in de weg. Hij is hier voor 27,99 euro te koop.

Lees hier de review.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: 5 budgettips
Sluiten