Gamers halen 1,7 miljoen dollar op voor het goede doel

Volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In deze rubriek houden Manners en game-expert Jelle van Es je op de hoogte van zaken die je moet weten.

Twee keer per jaar wordt in de Verenigde Staten het Games Done Quick-event gehouden. Tijdens dat evenement zijn er diverse gamers die hun vaardigheden gebruiken om de meest toffe dingen in games te tonen en games heel snel uitspelen. Titels waar jij waarschijnlijk tientallen uren over doet, worden voor je neus binnen een uur uitgespeeld.

Het Summer-event van Games Done Quick werd afgelopen week gehouden en daar werden weer heel wat bijzondere dingen gedaan. Neem bijvoorbeeld de speedrun hieronder, waarin Zelda: Breath of The Wild binnen een uur wordt uitgespeeld.

Games Done Quick is niet alleen van meerwaarde omdat je gamers de meest toffe dingen ziet doen. Tijdens de livestream kunnen fans namelijk geld doneren voor het goede doel. Deze keer was dat doel Artsen Zonder Grenzen en werd er zo’n 1,7 miljoen dollar voor binnengehaald. Daarmee is het het meest succesvolle event geweest. Het vorige record stond op zo’n 1,3 miljoen dollar.

Wil je meer van dit soort dingen terugzien? Bekijk dan het Youtube-overzicht van Games Done Quick.

Reageer op artikel:
Gamers halen 1,7 miljoen dollar op voor het goede doel
Sluiten