HBO gaat een prijzige strategie gebruiken om ‘Game of Thrones’-spoilers te voorkomen

Seizoen 7 is ten einde en het lange wachten op het allerlaatste seizoen van Game of Thrones is begonnen. De populariteit van de HBO-serie kent geen grenzen en dankzij alle toegewijde fans staat het internet vol met theorieën. Vooral over de uiteindelijk afloop van het fantasy epos wordt veel gespeculeerd.

HBO wil dit natuurlijk geheim houden tot de allerlaatste aflevering en dat is, zoals we in de afgelopen maanden gemerkt hebben, geen gemakkelijke zaak. Al meerdere malen lekte er een aflevering uit en de makers zijn als de dood dat dit opnieuw gaat gebeuren. Daarom komt Home Box Office met een slimme, maar prijzige oplossing.

Niet goedkoop

De productiemaatschappij gaat meerdere eindes filmen. Op deze manier worden zelfs de acteurs en filmcrew in het donker gehouden. Ook is bij een eventueel lek is dus niet zeker of dat het daadwerkelijke einde is. Slim, maar prijzig. Dit betekent namelijk ook dat de gehele cast en crew extra uren moet maken.

HBO is overigens niet de eerste partij die deze tactiek gebruikt. Eerder paste AMC deze tactiek namelijk toe op hun hitserie The Walking Dead. Zij gebruikten deze methode om te voorkomen dat fans er voortijdig achter zou komen welk hoofdkarakters door Negan om het leven gebracht zouden worden.

Goed bewaard geheim

VolgensCasey Bloys, de president of programming van HBO, hebben grote producties tegenwoordig geen andere keuze. “Bij een langlopende show als Game of Thrones moet je wel. Zodra je begint met filmen, weten mensen informatie te achterhalen. Door meerdere versie te schieten, weet je zeker dat er geen definitief einde is totdat het moment daar is.”

Kit Harington onthulde op de bank bij Jimmy Kimmel al eerder dat er ook voor seizoen 7 “nep” scènes werden opgenomen.

Reageer op artikel:
HBO gaat een prijzige strategie gebruiken om ‘Game of Thrones’-spoilers te voorkomen
Sluiten