Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 9 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Volgens George R.R. Martin mogen we de nieuwe Game of Thrones series geen spin-offs noemen

Hij is inmiddels de 70 gepasseerd, maar van ophouden is nog lang geen sprake. George Raymond Richard Martin, kortweg George R.R. Martin, is nog even druk als altijd en HBO heeft alweer drie nieuwe Game of Thrones spin-offs aangekondigd. Het mogen wat de voormalig docent journalistiek betreft geen spin-offs heten, hij heeft het liever over ‘een prettige manier van vooruitgang’.

Goed nieuws dus voor fans van Game of Thrones. Inmiddels zijn we alweer halverwege het allerlaatste seizoen van de succesvolle serie. De echte fans weten dat de aankondiging van George R.R. Martin niet echt schokkend is. Al in 2017 liet Martin weten dat er vijf Game of Thrones spin-offs door HBO zouden worden ontwikkeld. Opvallend genoeg werd vorige week bekend gemaakt dat één van de vijf spin-offs het wellicht niet zou gaan halen. Dat gerucht kwam overigens van één van de belangrijkste scenaristen, Bryan Cogman.

Noem het vooral geen Game of Thrones spin-offs

Wat de drie, nu aangekondigde, spin-offs betreft, schrijft Martin dat: “de spin-off, waarvan ik niet mag zeggen dat deze ‘The Long Night’ gaat heten, later dit jaar zal worden opgenomen. De overige twee verkeren nog in de beginfase, maar de vorderingen gaan snel.”

game of thrones spin-offs

Wat de inhoud van de andere twee spin-offs betreft, stelde Martin voor dat “sommigen journalisten er verstandig aan zouden doen om alvast een exemplaar van ‘Fire & Blood’ aan te schaffen om vervolgens zelf conclusies te gaan trekken.” Volgens de website Deadline werd Fire & Blood een bestseller nadat de New York Times vorig jaar aandacht had besteed aan het verhaal. Het geheel vindt plaats zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen van het huidige Game of Thrones, en beschrijft de gebeurtenissen rond House Targaryen naar aanleiding van de Doom of Valyria.

A Song of Ice & Fire

Het valt nog te bezien hoeveel spin-offs van GoT werkelijk uit zullen komen. In de tussenliggende periode houden we hoop op het voltooien van een ander project ‘A Song of Ice and Fire’. De boekenserie waarvan we in 2011 de laatste aflevering konden zien, vormt de inspiratie voor de huidige Game of Thrones-serie en moet nog worden voltooid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

QZ

Reageer op artikel:
Volgens George R.R. Martin mogen we de nieuwe Game of Thrones series geen spin-offs noemen
Sluiten