Media 5 apr 2019 Jan de Raab

Ga je Game of Thrones seizoen 8 via een torrent downloaden? Kijk dan goed uit!

Het laatste seizoen van Game of Thrones start op 14 april bij HBO. Mocht je een abonnement hebben op Ziggo/HBO dan kun je je geluk natuurlijk niet op. Heb je dat niet, dan zul je wellicht je toevlucht zoeken tot het downloaden van torrents om alsnog de serie te kunnen volgen. Je bent dan ook niet de enige die dat doet, miljoenen anderen nemen ook hun toevlucht tot het illegaal bemachtigen van de serie. Zonder gevaar is dat echter niet. De populariteit van de serie zorgt er niet alleen voor dat het ontzettend vaak wordt gedownload, ook hackers gaan graag met de Game of Thrones torrents aan de slag.

Malware in Game of Thrones torrents

Het downloaden van series als Game of Thrones via een torrent is nog steeds populair. Natuurlijk is het makkelijk om op die manier je favoriete serie of film in bezit te krijgen en het via een mediaplayer af te spelen. Dat is volgens het laatste rapport van Kaspersky niet zonder risico. In het rapport van het beveiligingsbedrijf komt het beeld naar voren dat hackers de torrents gebruiken om malware te verspreiden.

Kaspersky ontdekt 33 vormen van malware in torrents

Kaspersky stelt in haar rapportage dat Game of Thrones tot één van de populairste, en dus meest gedownloade series is. Nu blijkt echter ook dat hackers bijzonder veel belangstelling hebben om torrents te misbruiken voor heel andere doeleinden. Door de bestanden die je uiteindelijk download te voorzien van malware kunnen hackers eenvoudig ervoor zorgen dat je computer wordt besmet met kwaadaardige software. Ga je dus fanatiek aan de slag met torrents, dan is de kans groot dat je malware binnen krijgt.

Aan de torrent zelf kun je overigens niet zien of deze schoon is. Ook als je alle bestanden van de torrent binnen hebt gehaald, zie je niet direct of ze besmet zijn. Het gebruik van een goede malware scanner kan dus een hoop ellende voorkomen. Dat is geen loze waarschuwing. In het rapport zegt de beveiligingsfirma in totaal 33 verschillende digitale bedreigingen te hebben gevonden in de populaire GoT-torrents.

Ook The Walking Dead is besmet

Naast Game of Thrones zijn ook andere series populair onder de gebruikers van nieuwsgroepen. Zo behoren series als The Walking Dead, Suits, The Big Bang Theory en Arrow tot de top van de meest gedownloade content. Ook de torrents van deze series zijn mogelijk besmet met kwaadaardige software.

Het voorkomen van een malware besmetting doe je natuurlijk door zoveel mogelijk weg te blijven van torrents. Afgezien van het gegeven dat het illegaal is om auteursrechtelijk beschermde content te downloaden, is het dus ook niet zonder gevaar. Wil je jouw favoriete serie wel gewoon kunnen zien, gebruik dan de officiële kanalen en apps om de serie(s) te bekijken.

Apple als alternatief voor torrents

Ondanks de ethische bezwaren is het logisch dat het illegaal downloaden nog steeds populair is. Indien je al je favoriete series wilt kunnen volgen, zal je een behoorlijke prijs moeten betalen. Met de komst van het nieuwe Apple platform zou dat wel eens snel verleden tijd kunnen zijn. De streamingdienst van Apple gaat namelijk niet alleen eigen content beschikbaar stellen, maar gaat diverse streamingdiensten bundelen in een product. Op die manier betaal je slechts één bedrag en kun je (bijna) alle series die je wilt zien gaan volgen.

Kun je niet wachten op Game of Thrones seizoen 8? Check dan hier de twee trailers die deze week zijn verschenen.

Want

Reageer op artikel:
Ga je Game of Thrones seizoen 8 via een torrent downloaden? Kijk dan goed uit!
Sluiten