Alles wat je moet weten om klaar te zijn voor Game of Thrones seizoen 8

De andere karakters

Theon Greyjoy

In seizoen zeven is Theon eindelijk verlost van Ramsay Bolton. Toch wordt zijn leven daar niet heel veel beter van. De vloot van zijn zus Yara wordt aangevallen en Theon is te bang om haar te redden. Hun oom Euron Greyjoy neemt haar gevangen, maar Theon weet te ontsnappen. Hij keert terug naar Jon Snow die hem in genade aanneemt.

Hierdoor is hij aanwezig bij de ontmoeting tussen Jon Snow en Cersei. Hier hoort Theon dat Euron zijn zus wil gaan executeren. Dat kan hij niet laten gebeuren en trommelt met goedkeuring van Jon Snow de overgebleven Ironborn op. Samen met hen vertrekt hij uit Dragonstone om zijn zus te gaan redden.

Yara Greyjoy

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zit Yara nogal in de problemen. Nadat ze zich had aangesloten bij Daenerys leek het voor haar de goede kant op te gaan, maar Euron gooide roet in het eten. Haar oom ontvoerde haar op zee en gooide haar in een kerker in King’s Landing. Daar zit ze nu nog steeds.

Euron Greyjoy

Hij verscheen voor het eerst in seizoen zes, maar heeft zich aardig op weten te werken. Vorig seizoen sloot hij zich aan bij Cersei met wie hij maar al te graag wil trouwen. Om zijn loyaliteit te tonen, sloopte hij de vloot van Yara en kidnapped hij haar samen met Ellaria Sand en één van diens dochters (de andere twee vermoordt hij). Vervolgens vertrok hij richting Essos om het leger van de Golden Company op te halen.

Sam Tarly

Tijdens zijn training om een Maester te worden, ontdekte Sam hoe je de White Walkers kunt verslaan. Hij besluit om samen met Gilly naar het noorden te vertrekken om deze kennis met hem te delen, en dat is niet het enige wat hij te vertellen heeft. Gilly heeft namelijk ontdekt dat Jon niet de bastaard van Eddard Stark is, maar de zoon van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark.

Game of Thrones S8 © 2019 Home Box Office

Brienne of Tarth

De laatste seizoenen heeft Brienne vooral doorgebracht met Jaime en Sansa. Die laatste heeft ze inmiddels veilig afgeleverd in Winterfell. Daar besluit Brienne om Araya te trainen. Daarnaast vergezelt ze Jon en Daenerys als bodyguard tijdens hun toch naar King’s Landing. Daar ontmoet ze Jaime weer en vroeg hem om te helpen in de strijd tegen The White Walkers. Aan het einde van seizoen zeven is ze samen met Jon en Dany per boot op weg naar Winterfell.

Davos Seaworth

De piraten-skills van Davos kwamen in het afgelopen seizoen weer goed van pas. Zo smokkelde hij Tyrion King’s Landing binnen voor een geheim overleg met Jaime. Later in het zevende seizoen vond hij de bastaard van Robert Baratheon: Gendry. Die wist Davos vervolgens te overtuigen om mee te strijden in het noorden. Op dit moment zit hij op hetzelfde schip als Daenerys en Jon Snow.

Jorah Mormont

Zijn einde leek nabij, maar dankzij Sam Tarly wist Jorah Mormont Greyscale te overleven. Hierdoor kon hij weer terugkeren naar zijn grote liefde Daenerys. Vervolgens ging hij met Jon mee achter de muur om een White Walker te vangen. Dit avontuur wist hij te overleven en bleef vervolgens aan de zijde van Daenerys.

Sandor Clegane/The Hound

Sinds hij King’s Landing heeft verlaten, heeft Sandor Clegane behoorlijk wat rondgereisd. Hij vond zelfs een rustig plekje om te leven, maar zijn gewelddadige verleden achtervolgt hem. Hij sluit zich vervolgens aan bij Jon en gaat mee achter de muur. Ook hij overleeft deze tocht en keert vervolgens terug in King’s Landing. Hier staat hij eindelijk weer oog in oog met zijn broer Gregor Clegane.

Bronn

Al sinds het eerste seizoen is het enige wat Bronn wil een kasteel. Die heeft hij nog steeds niet. In seizoen zeven moest hij dan ook gewoon doorwerken en redde Jaime van Daenerys en haar draak. Daarnaast hielp hij mee aan de geheime ontmoeting tussen Jaime en Tyrion, maar verder hangt hij vooral rond in King’s Landing.

Melisandre

De door onze eigen Carice van Houten gespeelde dame in het rood heeft behoorlijk wat invloed gehad op het verhaal. Als dienaar van The Lord of Light heeft ze behoorlijk wat slachtoffers gemaakt. In het zevende seizoen zagen we haar amper, maar haar rol is ongetwijfeld nog niet uitgespeeld.

Game of Thrones S8 © 2019 Home Box Office Game of Thrones S8 © 2019 Home Box Office

Gendry Baratheon

Vier seizoenen lang was hij weg, maar nu is de bastaard van Robert Baratheon weer terug. Davos wist hem te vinden en helpt Gendry om te ontsnappen. Met zijn hamer trekt hij naar het noorden om Jon Snow bij te staan in zijn barre tocht achter de muur. Wanneer ze worden aangevallen is het aan hem om terug te rennen en hulp te halen. Dit lukt hem waardoor ze gered kunnen worden.

Inhoud

In samenwerking met Ziggo

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten om klaar te zijn voor Game of Thrones seizoen 8
Sluiten