Alles wat je moet weten om klaar te zijn voor Game of Thrones seizoen 8

Wat is er ook alweer gebeurd?

Vandaag is het dan eindelijk zover. Dan begint het achtste en laatste seizoen van één van de beste series ooit gemaakt: Game of Thrones. Waarschijnlijk kun je niet wachten om weer in de serie te duiken. Ben jij er klaar voor? Er is in de voorgaande zeven seizoenen zoveel gebeurd, dat het bijna onmogelijk is om alles nog te herinneren. Gelukkig hoeft dat ook niet want wij praten je bij over alles dat je moet weten om optimaal van seizoen acht te kunnen genieten.

Dat doen we door een aantal belangrijke karakters langs te gaan en je te vertellen wat er onlangs met ze gebeurd is en waar ze op dit moment uithangen. Zo weet je precies waar we gebleven waren aan het einde van het voorgaande seizoen. Wel zo prettig, want dan sta je zometeen niet voor onaangename verrassingen en weet je precies hoe de kaarten geschud zijn. Het enige wat je nog moet doen na het lezen van dit artikel, is een abonnement nemen op Movies & Series (X)L en dan staat niets je meer in de weg.

Pop-up Game of Thrones Experience

Wil je echt helemaal in de stemming komen? Dan moet je op Utrecht Centraal zijn. Daar vind je namelijk de pop-up Game of Thrones Experience. Hier waan je je voor even in Westeros. Zo kun je ervaren hoe de draken uit Game of Thrones in het echt klinken en zelfs plaatsnemen op de Iron Throne. Wat kan een fan zich nog meer wensen? Hier kun je gewoon gratis naar binnen, het enige wat je hoeft te doen, is de trein naar Utrecht Centraal pakken.

De pop-up Game of Thrones Experience is nu open en doordeweeks gratis te bezoeken van 8.00 to 20.00, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 en op zondag van 12.00 tot 18.00. Zondag 21 april is de laatste dag dat je het kunt bezoeken. Je vindt de pop-up in de stationshal van Utrecht Centraal, bij spoor 18/19.​

Arya Stark

Het heeft even geduurd, maar ze is eindelijk weer terug op de plek waar ze vandaan komt: Winterfell. Seizoenen lang was ze op de vlucht en sloot ze zich uiteindelijk aan bij The Faceless Men. Hier werd ze getraind tot sluipmoordenaar en besloot toen te breken met haar nieuwe geloof om terug te keren naar haar familie. In seizoen zeven keerde ze terug in Winterfell en werd ze herenigd met haar zus Sansa. Samen met haar rekende Arya af met Little Finger en bereiden ze Winterfell nu voor op de strijd die gaat komen.

Sansa Stark

Als iemand geen geluk heeft met mannen, dan is het Sansa wel. De ellende begon bij Koning Joffrey en dat werd nog vele malen erger toen ze de vrouw werd van Ramsay Bolton. Gelukkig wist ze te ontsnappen en keerde ze terug naar Winterfell. Daar werd ze door Jon Snow benoemd tot Lady of Winterfell. Na veel ellende heeft ze het nu eindelijk voor het zeggen en is ze vrij van mannelijke onderdrukking.

Jon Snow

Lange tijd was Jon Snow niets meer dan een bastaard die zijn leven toewijdde aan The Night’s Watch. Dat veranderde in de laatste twee seizoenen. Wat iedereen al dacht werd eindelijk officieel: Jon is een Targaryen. Volgens velen is hij de man die op de Iron Throne hoort te zitten. In het zevende seizoen ontmoette Jon Snow ook eindelijk Daenerys. Na een stroef begin van hun relatie wisten de twee elkaar uiteindelijk te vinden. In de laatste afleveringen zien we ze samen in een boot onderweg naar Winterfell, en laten we zeggen dat ze zich onderweg goed vermaakt hebben.

Game of Thrones S8 © 2019 Home Box Office Game of Thrones S8 © 2019 Home Box Office

Bran Stark

Seizoen zeven was min of meer één grote reünie voor de familie Stark. Ook Bran Stark keerde terug in zijn geboortestad. Toch is hij niet meer de jongen die ooit vertrok. Na een bizar avontuur achter de muur, die Hodor het leven kostte, is Bran Stark niet meer wie hij ooit was, maar de Three-Eyed Raven. Met zijn nieuwe krachten weet hij dingen die niemand anders weet. Waaronder dat Jon de zoon is van Lyanna Stark and Rhaegar Targaryen. Gelukkig vertelt hij dit aan Sam Tarly in de laatste aflevering van seizoen zeven.

Cersei Lannister

Het zevende seizoen was behoorlijk heftig voor Cersei. Ze accepteert de hulp van Euron Greyjoy en zijn vloot in ruil dat ze met hem trouwt. Ondertussen ontdekt ze dat ze grote schulden hebben bij de Iron Bank, maar weet deze af te lossen door haar broer Jaime het goud van de Tyrells te laten stelen. Ondanks dat één van de draken van Daenerys het transport aanvalt, weet Jaime het goud naar King’s Landing te krijgen.

Met het goud regelt Cersei nog een lening bij de Iron Bank om zo het leger van The Golden Company in te huren. Deze strijders moeten haar gaan helpen om Jon Snow en Daenerys Targaryen te verslaan. Een gemene truc, want ze had beloofd om hen juist te steunen in de strijd tegen The White Walkers. Vlak voor het einde van seizoen zeven onthult ze dit plan en het feit dat ze zwanger is aan Jaime, die vervolgens besluit om op eigen houtje naar het noorden te trekken.

Jaime Lannister

Lange tijd behoorde Jaime tot de slechteriken, maar daar is in de laatste seizoen verandering in gekomen. Deze man heeft een goed hart en doet zijn best om alle partijen samen te krijgen om gezamenlijk te strijden tegen de White Walkers. In het geheim regelt hij samen met Tyrion een wapenstilstand, maar zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, gaat Cersei zich hier niet aan houden. Dit doet hem zo veel pijn, dat hij besluit om King’s Landing achter zich te laten.

Tyrion Lannister

Deze publiekslieveling heeft al behoorlijk wat moeten doorstaan, maar heeft het inmiddels tot de Hand van Daenerys geschopt. In het zevende seizoen keerde hij samen met haar terug in Westeros. Sindsdien probeert hij alle mensen samen te brengen onder één vlag en het gezamenlijk op te nemen tegen de vijand uit het hoge noorden. Na een geheime meeting met Jaime denkt hij dat dit gelukt is, maar zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, wordt hij bespeeld door Cercei.

Daenerys Targaryen

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar ooit was Dany een weerloze vrouw. Gelukkig wist ze zich hiervan los te worstelen en is ze uitgegroeid tot één van de meeste gevreesde vrouwen van Game of Thrones. Ze bouwde een koninkrijk op met daarbij een groot leger. In het zevende seizoen waren haar troepen eindelijk klaar voor de overtocht naar Westeros.

Game of Thrones S8 © 2019 Home Box Office Game of Thrones S8 © 2019 Home Box Office

Hier liet ze Westeros en vooral Jaime kennis maken met haar draken. Ook ontmoette ze eindelijk Jon Snow. Toch is de overtocht niet helemaal een succesverhaal. In een poging om Jon Snow te redden aan de andere kant van de muur verloor ze één van haar draken. In de laatste afleveringen van seizoen zeven is ze met Jon Snow per boot onderweg naar Winterfell. Een boottocht waarop de twee de liefde met elkaar bedrijven.

The Night King

In de voorgaande seizoen was hij al een paar keer dreigend, maar nu gaat de strijd dan eindelijk echt losbarsten. Dat doet hij vanaf de rug van Viserion. Eén van de draken van Daenerys die verslagen werd tijdens de reddingsactie achter de muur. In de laatste aflevering van seizoen zeven zien we The Night King op de rug van Viserion die de hele muur aan stukken slaat.

Game of Thrones kijken doe je bij Ziggo

Zo! Nu ben je weer helemaal bij en klaar voor het achtste seizoen van Game of Thrones. Nou, bijna dan. Je moet namelijk nog wel gaan regelen dat je op 15 april daadwerkelijk kunt gaan kijken naar het epische slot. Daarvoor moet je bij Ziggo zijn. Alleen met hun Movies & Series (X)L-pakket kun je het gehele achtste seizoen van Game of Thrones als eerste gaan bekijken.

Wil je meer weten of Game of Thrones bij Ziggo of gewoon meteen het Movies & Series (X)L-pakket binnenhalen? Klik dan hier.

Benieuwd hoe het staat met alle andere karakters? Klik dan hieronder op volgende.

Inhoud

In samenwerking met Ziggo

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten om klaar te zijn voor Game of Thrones seizoen 8
Sluiten