Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 16 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Rotten Tomatoes drukt Game of Thrones seizoen 8 met de neus op de feiten

Game of Thrones mag dan misschien wel één van de meest populaire series zijn, dan wil niet zeggen dat elke aflevering geweldig is. Als we de website Rotten Tomatoes mogen geloven, spant het achtste seizoen zelfs de kroon met maar liefst twee aflevering die het predikaat ‘slecht’ verdienen.

Volgens Rotten Tomatoes behoren de twee meest recente afleveringen van seizoen 8 van Game of Thrones tot de slechtst beoordeelde afleveringen in de hele serie.

Twee afleveringen van Game of Thrones scoren ronduit slecht

Afgezien van “Unbowed, Unbent, Unbroken,” de zesde aflevering in seizoen nummer 5, heeft Game of Thrones nog nooit een score behaald van 50 procent of minder. Dat wil zeggen, tot “The Last of the Starks” en “The Bells” uitkwamen. De bewuste afleveringen kwamen uit op een waardering van respectievelijk 57 en 49 procent.

Showrunners D. B. Weiss en David Benioff gaven in een interview met Entertainment Weekly aan dat HBO hen had benaderd om meer dan zes afleveringen te maken voor het achtste seizoen. De heren weigerden dat echter. “HBO had graag door willen gaan met de serie en had liever meer afleveringen gezien in het achtste seizoen. Wij zijn altijd uitgegaan van ongeveer 73 uur aan beeldmateriaal. Uiteindelijk begreep HBO dan ook wel dat het hierna afgelopen zou zijn.”

HBO Documentaries on Twitter

The Last Watch. The two-hour #GameofThrones documentary premieres Sunday, May 26 on @HBO. https://t.co/cWR00CJHY6

Maar liefst 73 uur lang Game of Thrones

Weiss en Benioff vinden het na 73 uur wel genoeg geweest. De fans laten echter andere geluiden horen. Met een totaal van 73 uur zijn er verschillende gedenkwaardige momenten geweest. Zo zijn er diverse hoogte- en dieptepunten. Voorafgaande aan het achtste seizoen stelde de grote man achter het succes van HBO, Richard Plepler, dat Weiss en Benioff eigenlijk zes films hadden gemaakt.

Die stelling wordt niet door iedereen gedeeld. Sommige fans denken dat de twee showrunners cruciale momenten voor de ontwikkeling van personages hebben opgeofferd. Zij wijzen op de noodzaak om een balans te realiseren om zodoende de bestaande fanbase tevreden te houden. Met acht seizoenen is het inderdaad een hele uitdaging om elk seizoen weer opnieuw de fans te kunnen verrassen. Laten we hopen op een toch nog verrassend en knallend slot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Complex

Reageer op artikel:
Rotten Tomatoes drukt Game of Thrones seizoen 8 met de neus op de feiten
Sluiten