Game of Thrones seizoen 8 gaat met epische veldslag 16 jaar oud film-record verpletteren

Over iets meer dan een maand is het dan eindelijk zover: het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. Het slotstuk van misschien wel de meest epische serie ooit gemaakt. De verwachtingen zijn daarom enorm hooggespannen en HBO doet er werkelijk alles aan om daaraan te voldoen. Ze gaan zelfs zo ver dat een zestien jaar oud film-record uit de boeken geknokt gaat worden.

Het record voor langste on-screen gevecht staat al sinds 2002 op naam van Peter Jackson en The Lord of The Rings: The Two Towers. Het afsluitende gevecht van het tweede deel in de trilogie staat beter bekend als The Battle for Helms Deep en duurde maar liefst veertig minuten. Zelfs de voorgaande grote veldslagen uit Game of Thrones (Hardhome en Battle of the Bastards) haalden dit niet.

Een brute veldslag van anderhalf uur

Toch gaat dit record naar HBO komen. In het laatste seizoen gaan we namelijk getrakteerd worden op een veldslag die zijn weerga niet kent. De verwachting is namelijk dat The Battle of Winterfell een gehele aflevering van negentig minuten gaat duren. Een veldslag van anderhalf uur tussen The Knight King en min of meer de rest van de wereld.

Omdat de titels van de afleveringen nog niet bekend zijn gemaakt, is het nog niet duidelijk hoe lang we moeten wachten op dit nu al epische spektakel. We weten alleen dat het in ieder geval niet de laatste aflevering gaat zijn. Verder is er vrij weinig bekend, behalve dat een groot aantal belangrijke karakters uit de serie de wapens oppakken voor deze allesbepalende strijd.

HBO gaat je wegblazen

Het verbreken van dit zestien jaar oude record heeft wel wat moeite gekost. Elf weken lang werd er met 750 man iedere nacht gefilmd om het gehele spektakel vast te leggen. Co-executive producer Bryan Cogman heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de fans absoluut weggeblazen gaan worden.

Game of Thrones 6×09 – Battle of the Bastards Begins

Scene from Game of Thrones Season 6, Episode 9 “Battle of the Bastards”

Releasedatum Game of Thrones seizoen 8

“Wat we gevraagd hebben van ons productieteam is nog nooit eerder gedaan in film of televisie. Deze finale strijd tussen het leger van de doden en het leger van de levenden is op alle fronten ongeëvenaarde. David Benioff en D.B. Weiss hebben een fantastisch verhaal geschreven en regisseur Miguel Sapochnik heeft dat op ongekende wijze over weten te brengen op beeld. Het was enorm vermoeiend, maar ik denk dat iedereen straks weggeblazen gaat worden,” aldus Bryan Cogman.

Wil je weten vanaf wanneer Game of Thrones seizoen 8 in Nederland te zien is en hoe lang de afleveringen gaan duren? Klik dan hier.

IGN

Reageer op artikel:
Game of Thrones seizoen 8 gaat met epische veldslag 16 jaar oud film-record verpletteren
Sluiten