HBO heeft bekend gemaakt wanneer seizoen 8 van ‘Game of Thrones’ te zien gaat zijn

We hadden het eigenlijk al aan zien komen, maar nu is het dan ook officieel: 2018 wordt een jaar zonder Game of Thrones. Actrice Sophie Turner praatte haar mond eerder al voorbij en nu heeft ook HBO zelf bekend gemaakt dat het klopt. Het achtste en laatste seizoen van de populaire serie gaat pas in 2019 op de buis verschijnen.

Dat is natuurlijk een flinke domper voor de fanatieke fans, maar HBO kwam gelukkig ook met goed nieuws. Het afsluitende seizoen wordt opnieuw gemaakt en geregisseerd door David Benioff en DB Weiss. Deze mannen zijn ook verantwoordelijk voor de eerste zeven seizoenen en hebben inmiddels bewezen dat de boeken van George R.R. Martin een perfecte basis zijn voor een award winnende serie.

Minder afleveringen

Wanneer in 2019 seizoen 8 van Game of Thrones zal verschijnen is nog niet bekend gemaakt. Wat wel door HBO naar buiten is gebracht, is dat het laatste seizoen zal gaan bestaan uit zes afleveringen. Dat zijn er drie minder dan in seizoen 1 t/m 6 en één minder dan in het zevende seizoen. Dat betekent overigens niet dat het slotspektakel korter gaat zijn, want net als in seizoen zeven zullen de afleveringen aanzienlijk langer zijn. Volgens geruchten zullen sommige afleveringen zelfs rond de twee uur duren.

Er is dus meer dan genoeg moois op Game of Thrones gebied om naar uit te kijken, maar niet voor dit jaar. Gelukkig heb je daardoor nu wel alle tijd om de zes voorgaande seizoenen terug te kijken.

Reageer op artikel:
HBO heeft bekend gemaakt wanneer seizoen 8 van ‘Game of Thrones’ te zien gaat zijn
Sluiten