Redactie
Redactie Life 10 jul 2019

Dit is volgens TomTom de perfecte Game of Thrones-roadtrip

Het bouwde acht jaar lang toe naar een ontknoping, eindigde in een anticlimax en nu wordt er hard gewerkt aan een prequel. Dat kan natuurlijk alleen over Game of Thrones gaan. Misschien ben je als fan nog steeds aan het herstellen van de teleurstelling over seizoen 8. Of je kijkt wellicht al reikhalzend uit naar de prequel die HBO aan het opnemen is op geheime locaties in Noord-Ierland.

Mocht je denken dat opnamelocaties van Game of Thrones zelf ook geheim waren: You know nothing, Jon Snow!

Veel scènes werden opgenomen in het schilderachtige Emerald Isle in Noord-Ierland. Om de periode tot de prequel wat te overbruggen, heeft TomTom – speciaal voor de GoT-fans – handmatig een rondreis samengesteld langs plekken in Noord-Ierland waar de serie werd opgenomen.

Game of Thrones roadtrip

Direwolves

Het vertrekpunt van de roadtrip is Belfast International Airport. Van hieruit kun je een auto huren bij verschillende grote verhuurbedrijven. Als je in zuidoostelijke richting vertrekt kom je uit bij Tollymore Forest Park: het bos waar de familie Stark de reuzenwolfwelpen vonden.

De kroning van Robb Stark

Vanuit Tollymore Forest Park is het maar een kort stukje rijden naar Downpatrick. Vlak buiten dit dorpje ligt de ruïne van Inch Abbey, dat werd gebouwd in 800 n. Chr. De kroning van Robb Stark als King of the North vond plaats tegen de achtergrond van deze ruïne.

De binnenplaats van Winterfell

Nog een paar kilometer verderop kom je uit bij Castle Ward, misschien wel de meest herkenbare locaties van de hele roadtrip: elke Game of Thrones-fan zal hier meteen de binnenplaats van Winterfell in herkennen. Helemaal tof: in Castle Ward vind je een complete garderobe van Game of Thrones-achtige kostuums en je kunt er boogschieten als een echte Stark.

Game of Thrones roadtrip

The North

Vanaf hier trek je verder richting het noorden – maar niet beyond the wall. Je volgt hier een prachte route langs Belfast richting de Caves of Cushendun. ‘Onze’ Carice van Houten – ofwel de Rode Priesteres – oefende hier haar zwarte magie om het lot van koningen te beïnvloeden.

Waar Theon vertrok naar de Iron Islands

De volgende halte ligt aan de noordkust. Vanaf Ballintoy Harbour vertrok Theon Greyjoy in de vierde aflevering van seizoen zes naar de Iron Islands om zich weer bij zijn familie te voegen.

The Kings Road

Niet alleen Winterfell is onmisbaar in deze roadtrip; een echte Game of Thrones-fan moet ook een keer op The Kings Road zijn geweest. Deze lange weg speelde een belangrijke rol gedurende de hele serie, van seizoen één tot de finale. De kans is groot dat The Kings Road ook weer terugkomt in de prequel.

Game of Thrones roadtrip

Als je vanuit Ballintoy Harbour in zuidelijke richting vertrekt, kom je uit bij de legendarische Dark Hedges: een lange laan met overhangende beuken, die een soort tunnel vormden die de Kings Road zo typeerden. Overigens werd deze weg al in 1775 aangelegd en de beuken stammen ook uit die tijd. Pas wel op: volgens een Noord-Ierse legende wordt de beukenlaan regelmatig bezocht door de geest van the Grey Lady. Dat is weer eens wat anders dan the white walkers…

De roadtrip duurt gemiddeld 4 uur en 23 minuten; als je onderweg nog even wilt genieten (en foto’s maken) dan is het een perfecte trip voor een twee- of driedaagse reis.

Reageer op artikel:
Dit is volgens TomTom de perfecte Game of Thrones-roadtrip
Sluiten