Gruwelijk! HBO gaat Noord-Ierland ombouwen tot Game of Thrones park

Game of Thrones seizoen 8 gaat helaas de laatste worden van beroemde fantasy-serie. In 2019 is het dan eindelijk zo ver en kunnen we allemaal kijken naar het laatste hoofdstuk uit de epische saga rondom Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister en vele anderen. Toch zullen veel fans de serie in de jaren daarna waarschijnlijk niet hoeven missen.

Game of Thrones leeft voort in Noord-Ierland

HBO is nu namelijk bezig met het omtoveren van alle filmlocaties in Noord-Ierland tot een echte toeristen attractie. Dit park moet in 2019 al opengaan. We hoeven dus niet lang te wachten na het laatste seizoen. De locaties die je in het park gaat kunnen bezoeken zijn stuk voor stuk iconische locaties uit de serie. HBO zal natuurlijk ook een tour aanbieden langs deze prachtige locaties. Voor meer informatie over alle filmsets, de landen waar ze zich bevinden en het boeken van een tour kun je hier terecht.

Van Winterfell tot King’s Landing

Loop rond in Castle Ward in County Down. Dit is het kasteel dat in de serie dienst deed als de thuisbasis van de Starks, Winterfell. Bewonder de oude steengroeve in Magheramorne, gebruikt als de set voor Castle Black waar in Westeros de Nights Watch zich bevond. Ook een deel van King’s Landing is in Noord-Ierland opgenomen en gaat geopend worden voor het grote publiek. HBO en Noord-Ierland zijn in ieder geval enthousiast over het project dat een viering is van de succesvolle serie en veel toerisme naar het land moet brengen.

Wanneer seizoen 8 precies uitkomt is nog even afwachten aangezien de datum van de release door HBO steeds wordt uitgesteld. Als alles goed gaat kunnen we volgend jaar eindelijk gaan kijken hoe het epische verhaal van George R. R. Martin afloopt.

MaximDeadline Hollywood

Reageer op artikel:
Gruwelijk! HBO gaat Noord-Ierland ombouwen tot Game of Thrones park
Sluiten