Game of Thrones prequel spin-off serie geannuleerd door HBO

Slecht nieuws voor Game of Thrones-fans die niet kunnen wachten op meer van hun favoriete serie. De spin-off die zich duizenden jaren voor de populaire serie zou afspelen gaat er niet komen. HBO heeft volgens Variety na het zien van de pilot aflevering besloten om geen volledig seizoen te bestellen en trekt zo dus de stekker uit de prequel.

De nieuwe serie had nog geen officiële naam, maar volgens geruchten zou het The Longest Night of Bloodmoon gaan worden. Dat doet er nu niet meer toe, want het feest gaat niet door. Dat is spijtig voor Naomi Watts. De actrice had de hoofdrol gekregen en spendeerde de hele zomer in Noord-Ierland voor de opnames van de pilot. Dat blijkt nu dus zonde van de tijd te zijn geweest.

Game of Thrones spin-off sneuvelt

Naast Watts bestond de cast uit Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp, and Toby Regbo. De eerste aflevering werd geregisseerd door S.J. Clarkson. Het verhaal is ontwikkeld door showrunner Jane Goldman in samenwerking met de schrijver van de Game of Thrones boeken, George R.R. Martin.

Naomi Watts deelde afgelopen zomer deze video vanaf de set:

naomi watts source on Twitter

new ?| Naomi Watts on the set of #GameOfThrones prequel “Bloodmoon” (shared by kiaruzz91_ on Instagram) https://t.co/jChfMQV5BM

Ondanks de inmenging van de grote man achter Game of Thrones wist de prequel geen indruk te maken op HBO. De zender was niet te spreken over de eerste aflevering, maar was bereid om Jane Goldman een tweede kans te geven. Helaas leverde een paar uur extra op de snijtafel niet het gehoopt resultaat op. Ook de tweede pilot was in de ogen van HBO niet goed genoeg.

Wees niet bang

Deze spin-off, waarin ook de geschiedenis achter de familie Stark voorbij zou komen, gaat er dus niet komen. Gelukkig hoeven Game of Thrones-fans niet te vrezen. Er is namelijk nog een serie in productie. Deze is misschien nog wel interessanter, want deze nu nog naamloze spin-off gaat over het verleden van de Targaryens.

Variety

Reageer op artikel:
Game of Thrones prequel spin-off serie geannuleerd door HBO
Sluiten