Pim Jansen
Pim Jansen Life 7 okt 2018

Nice! Ieder huis uit Game of Thrones krijgt zijn eigen Johnnie Walker whisky

Of de gemiddelde whisky liefhebber blij wordt van de popularisering van de malt whisky is de vraag, interessant is het in ieder geval wel: Games of Thrones whisky. Nu de release van het achtste en teven laatste seizoen van de populaire tv-serie naderbij komt, gaan we een hele bijzondere aan je voorstellen. Johnnie Walker leek het namelijk een lumineus plan om een achttal whisky’s te vernoemen naar Game of Thrones huizen.

Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collection

De Game of Thrones Single Malt Collection is niet zomaar een verzameling whisky’s waar een naam op is geplakt. In samenwerking met HBO en Game of Thrones lanceerde Diageo een interessante line-up van GOT-thema variaties waaronder White Walker, die hij in mei op Twitter had aangekondigd. Via een persbericht en een officiële bekendmaking zag de Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collection het levenslicht.

White Walker van Johnnie Walker is gemaakt door whiskyspecialist en blender George Harper. De blend bevat single malts van Cardhu en Clynelish, één van de noordelijkste distilleerderijen van Schotland. Deze whisky moet je bewaren in de vriezer, want als hij ijskoud is onthult er een speciaal ontwerp op de fles.

Acht heerlijke variaties

De Game of Thrones Single Malt Collection bevat acht verschillende soorten. Zeven daarvan zijn gekoppeld aan de Houses of Westeros, en één is gewijd aan de Night’s Watch:

  • Game of Thrones House Tully – Singleton of Glendullan Select
  • Game of Thrones House Stark – Dalwhinnie Winter’s Frost
  • Game of Thrones House Targaryen – Cardhu Gold Reserve
  • Game of Thrones House Lannister – Lagavulin 9 jaar oud
  • Game of Thrones The Night’s Watch – Oban Bay Reserve
  • Game of Thrones House Greyjoy – Talisker Select Reserve
  • Game of Thrones House Baratheon – Royal Lochnagar 12 jaar oud
  • Game of Thrones House Tyrell – Clynelish Reserve

Perfect om te drinken tijdens het nieuwe seizoen!

Vinepair

Reageer op artikel:
Nice! Ieder huis uit Game of Thrones krijgt zijn eigen Johnnie Walker whisky
Sluiten