Game of Thrones breekt opmerkelijk record, maar daar is HBO niet blij mee

Game of Thrones is met afstand de populairste serie van dit moment. Dat blijkt niet alleen uit de kijkcijfers, maar ook uit allerlei projecten die zijdelings te maken hebben met de indrukwekkende HBO tv-serie. Zo bestaat er een waar GoT-hotel, zijn er vergevorderde plannen om delen van een set na te bouwen en gaan mensen zelfs op vakantie naar locaties waar GoT ooit werd opgenomen.

Het achtste seizoen blijkt alle records te overtreffen. Zo keken er niet alleen 17 miljoen mensen op geheel legale wijze naar de eerste aflevering van het eerste seizoen. Het aantal illegale kijkers was een veelvoud: 54 miljoen kijkers zagen het zonder ervoor te betalen.

Meest illegaal bekeken serie

Fans wachten nog steeds met smart om erachter te komen wie uiteindelijk bezit zal nemen van de troon. Voordat we dat weten, dingt Game of Thrones nog mee naar een minder benijdenswaardige titel: meest illegaal bekeken tv-serie.

Waarschuwing: Ga je seizoen 8 via een torrent downloaden? Kijk dan goed uit!

De première van het achtste seizoen van Game of Thrones werd 54 miljoen keer illegaal bekeken in de eerste 24 uur. Deze claim wordt gemaakt het bedrijf Musdo. De onderneming volgt de digitale piraterij op de voet en heeft een goede inzage in het aantal keer dat een film of serie is bekeken zonder er voor te betalen. Voor de goede orde: het is een combinatie van het gebruiken van illegale streams en het downloaden van illegale versies.

Streams zonder licentie

Om het aantal illegale kijkers even goed uit te splitsen; 76,6% keek naar Game of Thrones via streams zonder licentie. Opvallend genoeg bleek het aantal web-based downloads slechts 12,2 procent te bedragen. Torrents van sites als The Pirate Bay en privé-trackers vormden iets meer dan 10% van het uiteindelijke totaal.

Game of Thrones | Season 8 | Official Trailer (HBO)

The trailer is here. #GameofThrones The Final Season begins April 14 on HBO.

India spant de kroon

In geografisch opzicht was India het land met de meeste niet betalende kijkers. In totaal keken ruim 9.5 miljoen Indiërs illegaal, terwijl China met 5.2 miljoen een goede tweede was.

Bij die cijfers moet wel worden opgemerkt dat  Game of Thrones in India moeilijk te vinden is en in China er sprake is van een behoorlijke censuur. Opvallend genoeg staat Amerika als derde genoteerd met ruim 4 miljoen niet betalende kijkers.

Meer records verbroken door Game of Thrones

Gelukkig gaat het achtste seizoen ook een record verbreken waar HBO wel blij mee is. Een zestien jaar record gaat binnenkort de boeken uit. Benieuwd welke dat is? Klik dan hier.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Game of Thrones breekt opmerkelijk record, maar daar is HBO niet blij mee
Sluiten