Game of Thrones seizoen 8 zoals het had moeten zijn, maar dan in cartoons

Game of Thrones blijft de gemoederen bezig houden. Is het niet omdat het laatste seizoen ten einde is gekomen, dan wel omdat juist het laatste seizoen niet echt vergelijkbaar is met de voorgaande edities. De fans laten duidelijk horen dat ze niet gelukkig zijn met de kwaliteit die ze voorgeschoteld krijgen en op social media zijn de kritieken dan ook niet mild. Voor kunstenaar Benjamin Dewey is het aanleiding om te laten zien hoe het had moeten zijn. En de vele fans van Game of Thrones zijn het roerend met hem eens.

Onder de titel ‘The Scenes I Wish We’d GoT’ laat Dewey zijn eigen creativiteit erop los en toegegeven, de beste man heeft een sterk punt, zowel visueel als inhoudelijk. Benjamin’s adoratie voor Game of Thrones begon meer dan tien jaar geleden. “In 2008 werkte een vriendin van me, Wendy (die inmiddels is overleden) bij een plaatselijke boekhandelaar (Powells).

“Toen ik haar vertelde dat ik van draken, monsters en ridders hield, zei ze: ‘Je moet deze serie boeken lezen; het is een ongelooflijk gedetailleerd verhaal’ en ze gaf me een boek van Game Of Thrones‘. Ik moet toegeven dat ik het verhaal in eerste instantie niet helemaal begreep, maar aan het einde van dat boek was ik helemaal om. Nu, zoveel jaar later, heb ik zoveel mogelijk aanvullend materiaal gelezen en ben ik extreem benieuwd naar Winds of Winter.”

Game of Thrones volgens Bejamin Dewey

Dat Dewey een getalenteerd kunstenaar is, staat als een paal boven water. De afbeeldingen die hij heeft gemaakt laten weinig aan de verbeelding over en zijn meer dan enkel de wens voor een beter verhaal. De tekeningen zijn rijk gedetailleerd en maken zelfs indruk als je geen fan bent van GoT. Aan de andere kant heeft hij ook begrip voor de situatie. Hij noemt dat ‘verhaalcompressie’.

De Instagram-post bevat meerderde afbeeldingen. Vergeet dus niet om er doorheen te scrollen! (Zeker de moeite waard)

I regularly watch @gameofthrones with @terryblas, @portlandiascott , @lindserannie and @gabefischercolors. We all are enjoying it a lot but even the best shows can prompt your imagination to conjure alternate storylines and thrilling imagery. As my favorite fantasy series wraps up, I offer this little tribute (originally posted on my patreon: meowskertown) and invite you to venture your own wishlist. Thanks to all the cast, crew and writers who gave us all such a compelling cultural touch-point.

5,612 Likes, 286 Comments – Benjamin Dewey (@benjamindewey) on Instagram: “I regularly watch @gameofthrones with @terryblas, @portlandiascott , @lindserannie and…”

“Het is gewoon wat er soms gebeurt. Acteurs worden ouder, budgetten worden ingesteld, contracten raken op en filmlocaties zijn niet meer beschikbaar. George R.R. Martin wil nog twee boeken schrijven die ruim vijftienhonderd pagina’s aan manuscripten bevatten. Hij doet er lang over, omdat het moeilijk is om zo’n ingewikkeld verhaal met tal van personages structuur te geven”.

Zo had het moeten zijn

Naast het gegeven dat de frustratie over het achtste seizoen duidelijk zichtbaar zijn in zijn creaties, geeft de serie tekeningen ook een duidelijk idee van de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Dewey ziet het dan ook als een leerproces. “Ik heb mijn strip gemaakt als een oefening, maar ik probeer ook iets positiefs en leuks te doen voor iedereen die ook vindt dat het achtste seizoen anders had moeten zijn. ”

Dewey timmert al langer aan de weg om een naam te vestigen als succesvol tekenaar. Dat lukt bijzonder goed. “Ik ben de afgelopen 11 jaar full-time professionele tekenaar / illustrator geweest”, zegt Dewey. “Ik heb voor bijna elke grote uitgever gewerkt, projecten gedaan voor hoesjes, interieurs en webcomics. Op dit moment teken ik een serie over magische mysterieoplossende honden genaamd Beasts of Burden voor Dark Horse-comics. “

Bored Panda

Reageer op artikel:
Game of Thrones seizoen 8 zoals het had moeten zijn, maar dan in cartoons
Sluiten