Deze Game of Thrones acteur is favoriet om Ben Affleck op te volgen als Batman

Het zit erop voor Ben Affleck als Batman. Drie keer mocht hij in het zwarte pak kruipen en dat deed hij niet onaardig. Helaas voor hem waren de films waarin hij speelde niet van een bijster hoog niveau. Daarom is besloten dat Batman toe is aan vernieuwing, of beter gezegd verjonging. De nieuwe Batman film zal gaan over Bruce Wayne in zijn jonge jaren en daarin is geen plek voor Affleck, maar wie moet hem gaan vervangen? De bookmakers gokken op een acteur uit Game of Thrones.

We hebben het dan natuurlijk niet over Peter Dinklage (Tyrion Lannister) of Hafthor Björnsson (The Mountain), maar over de man die Jon Snow speelt, Kit Harington. Het laatste seizoen van Game of Thrones is helemaal af en dat betekent dat de acteur uit Engeland ‘werkloos’ is. Batman is dan natuurlijk een logische stap. De gemaskerde held en Jon Snow zijn namelijk beiden opgegroeid als wees, zien er goed uit in het zwart en nemen het op voor de mensen die dat zelf niet kunnen.

Grote concurrentie voor Game of Thrones acteur

Het is dan ook niet zo gek dat de bookmakers van het Amerikaanse Oddshark Kit Harington als grote kanshebber noemen. Met een quotering van 33/20 staat hij boven andere grote namen zoals Jon Hamm, Riz Ahmed en Ryan Gosling. Toch is niet iedereen het daar mee eens. Bij Ladbrokes staat de Game of Thrones held namelijk op de tweede plek, achter Jake Gyllenhaal.

Dat Ladbrokes de Amerikaan op één zet, is niet verrassend. De regisseur van de nieuwe Batman film, Matt Reeves heeft namelijk eerder al eens aangegeven dat hij Jake Gyllenhaal een zeer geschikte kandidaat vindt. Verder komen de lijstjes van beide bookmakers grotendeels overeen met namen zoals: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Fassbender, Michael B Jordan en Richard Madden.

Kit Harington of Jake Gyllenhaal?

Een definitieve keuze over wie de nieuwe Batman gaat worden, kan nog wel even gaan duren. Er is namelijk nog wat discussie tussen de regisseur Matt Reeves en de studio. Reeves wil het liefste een acteur van in de twintig, terwijl de studio denkt aan een Batman van in de dertig. Vooral de eis van de regisseur is enigszins opmerkelijk aangezien hij zelf Jake Gyllenhaal (38 jaar) noemde als goede kanshebber. De 32-jarige Kit Harington zou op dat punt namelijk en logischere keuze zijn.

Justin Kroll on Twitter

THE BATMAN: this sounds like it could move faster then people would expect with the date set.

De nieuwe Batman volgens Manners

Niet alleen de bookmakers wagen zich aan een voorspelling, ook wij hebben onze eigen lijst samengesteld. Benieuwd welke negen acteurs in onze ogen de volgende Batman zouden kunnen worden en waarom? Klik dan hier.

LadBible

Reageer op artikel:
Deze Game of Thrones acteur is favoriet om Ben Affleck op te volgen als Batman
Sluiten