Game of Thrones-makers stappen door Netflix uit nieuwe Star Wars trilogie

Met The Rise of Skywalker komt er een einde aan de negen films durende Skywalker-saga, maar het einde van Star Wars is nog lang niet in zicht. Zo gaat er gewoon nog een trilogie komen. Het was de bedoeling dat Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss die zouden gaan maken. Dat blijkt nu toch niet door te gaan en dat komt met name door Netflix.

Begin augustus waren David Benioff en D.B. Weiss op bezoek bij Netflix om hun handtekening te zetten onder een lucratief contract. De exacte details werden niet uit de doeken gedaan, maar volgens insiders stond er een bedrag van 200 miljoen dollar op het papiertje. De Game of Thrones-makers zouden naast deze zak geld vrij spel krijgen om nieuwe series en films te gaan maken. Genoeg reden om HBO gedag te zeggen.

Niet genoeg tijd voor Star Wars en Netflix

Ook Disney werd geraakt door de beslissing van de heren, want het bedrijf van de grote muis had de mannen achter Game of Thrones graag binnengehaald. Het was ook de verwachting dat dit zou gaan gebeuren, want David Benioff en D.B. Weiss zouden de nieuwe Star Wars trilogie voor hun rekening gaan namen. Toch werd er gekozen voor Netflix en leken de heren een contract te hebben bij beide partijen.

Nu blijkt dat de Netflix deal toch impact heeft op het Star Wars project. David Benioff en D.B. Weiss hebben namelijk laten weten dat er te weinig uren in een dag zitten om zowel hun Netflix projecten als een nieuwe trilogie op zich te nemen. Ze hadden het zelf liever anders gezien, maar zien geen andere mogelijkheid en moeten Disney en Lucasfilm teleurstellen.

Disney en Lucasfilm houden hoop

Dit betekent overigens niet dat de heren achter Game of Thrones nooit het Star Wars universum gaan verkennen. Zelf zijn ze groot fan en willen het graag doen. Daarnaast heeft Lucasfilm CEO Kathleen Kennedy laten weten dat ze hoopt dat beide heren toch nog wat tijd kunnen vinden voor Star Wars: “We hope to include them in the journey forward when they are able to step away from their busy schedule to focus on Star Wars.”

De toekomst van Star Wars

De eerste film binnen de nieuwe Star Wars trilogie moet 2022 gaan verschijnen. Aan die planning zal niet veel gaan veranderen, want Disney heeft niet alleen Weis en Benioff benaderd. Ook Rian Johnson (The Last Jedi) is betrokken bij het project en zou zelfs een blanco canvas gekregen hebben voor de eerste film in de nieuwe Star Wars trilogie. We gaan het zien, maar kunnen eerst nog uitkijken naar 18 december. Dan verschijnt namelijk Star Wars: The Rise of Skywalker en de laatste trailer van die film zie je hier.

Complex

Reageer op artikel:
Game of Thrones-makers stappen door Netflix uit nieuwe Star Wars trilogie
Sluiten