Redactie
Redactie Gesponsord 25 jun 2020

Met deze tips ben jij straks een professionele fotograaf

Op onze Instagram pagina gaven we jullie een tijdje terug de mogelijkheid om vragen in te sturen. Want hoe maak je bijvoorbeeld écht mooie foto’s in het donker? Wij pakten de Galaxy S20 erbij en gingen voor je aan de slag.

Vraag 1

Hoe maak ik een mooie foto terwijl ik beweeg?

Of je nou meerijdt in de auto of een rondje wandelt: soms gebeuren er dingen om je heen die je gewoon even móét fotograferen. Maar een foto maken terwijl je beweegt is lang zo makkelijk nog niet. Hoezeer je je best ook doet, vaak is ie wazig, niet goed belicht en hartstikke scheef. De ‘Single Take’-modus van de Galaxy S20 maakt het je een stuk makkelijker. Jij klikt op de opnameknop en laat je telefoon zo’n tien seconden zijn werk doen. Daarna toont ie jou de allerbeste clips, foto’s en GIF’jes. Simpeler dan dat wordt het niet.

 

Vraag 2

Hoe maak je mooie foto’s in het donker? Met de flits werkt het niet altijd.

Foto’s maken in het donker is altijd een uitdaging. Het resultaat, hoezeer je je best ook doet, is vaak korrelig en de kleuren zijn somber. Dat het ook anders kan, bewijst de ‘Bright Night’-modus. Je zou het niet zeggen, maar de foto hieronder is gemaakt op een moment dat wij zelf bijna niet meer konden zien dat het gras groen was en de auto rood!

Vraag 3

Hoe maak ik mooie foto’s op bewolkte dagen?

Bewolkte, sombere dagen zorgen over het algemeen niet voor de leukste foto’s. En laten we eerlijk zijn: in Nederland hebben we nogal wat van die bewolkte dagen. Als je bij de Galaxy S20 de ‘Scene Optimizer’ aanzet, zou je bijna vergeten dat het zo’n druilerige dag is!

Vraag 4

Hoe zorg je voor goed licht als het object in de schaduw valt?

Als je iets wilt fotograferen wat in de schaduw valt, kun je hetzelfde handelen als op druilerige dagen. Zet de Scene Optimizer aan, wacht heel eventjes tot jouw telefoon het perfecte plaatje heeft gevonden en klikken maar!

Op withgalaxy.nl ontdek je nog veel meer tips voor het maken van toffe content met je smart​phone!

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Met deze tips ben jij straks een professionele fotograaf
Sluiten