Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 25 januari 2019

Hier zijn ze! De eerste duidelijk foto’s van de Samsung Galaxy S10 (Pro)

Geduld hebben kan lastig zijn, vooral als het gaat om de nieuwe Samsung Galaxy S10 en de S10+. Over een kleine maand wordt het toestel eindelijk gepresenteerd, maar voor de echte diehards is er goed nieuws. Dankzij een Duits blog zijn foto’s uitgelekt van het uiterlijk van het nieuwe vlaggenschip van de smartphone-producent.

Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10 Pro

Waar we het eerst moesten doen met redelijke vage afbeeldingen, wordt het nu steeds duidelijker hoe het toestel er uit komt te zien. De website ‘AllAboutSamsung’ maakte een aantal indrukwekkende afbeeldingen wereldkundig. Het zou gaan om afbeeldingen van prototypes in een vergevorderd stadium. Zo weten we dus wat we bij benadering mogen verwachten.

Wat gelijk opvalt zijn de dunne randen aan de voorzijde met de veelbesproken uitsparing voor de selfiecamera. Die uitsparing is in de uitvoering van de S10+ een stuk groter. Logisch vanwege de dubbele camera. Het geheel oogt fris, gelikt en modern. De uitsparingen zijn groter dan wat we hoopten, maar zeker niet storend.

Driedubbele camera en meer

Wat wel opvalt is de driedubbele camera bij beide toestellen. Waar de voorvanger, de S9 en de S9+, respectievelijk één en twee camera’s hadden, zien we bij beide uitvoeringen van Samsung drie camera’s. Daar gaan we dus niet over klagen. Overigens heeft die andere Galaxy S10 variant, de S10E, slechts één lens.

Laten we eerlijk wezen, het zijn nog altijd geruchten, maar wel behoorlijk betrouwbaar. Over de exacte specificaties tasten we nog in het duister. Wat de foto’s verder laten zien, is de aanwezigheid van de headphone jack. Bij de concurrerende toestellen van Apple en Google is die afwezig. De schermen zelf tonen software die nog niet helemaal gepolijst is.

Een opvouwbare smartphone

Met nog een maand te gaan tot de echt presentatie zullen we het dus met deze informatie moeten doen, pas dan weten wat er klopt. Zet de datum van 20 februari dus in je agenda, dan vindt de officiële presentatie plaats van de Galaxy S10 en mogelijk ook de opvouwbare smartphone van Samsung.

Want

Reageer op artikel:
Hier zijn ze! De eerste duidelijk foto’s van de Samsung Galaxy S10 (Pro)
Sluiten