Mark Hofman
Mark Hofman Stuff 15/10/2018

Vernietigt de Galaxy Note 9 hier de iPhone XS Max?

We zitten in een periode waarin smartphone-ontwikkelaars als een malle nieuwe toestellen naar buiten brengen. Samsung en Apple hebben met de Galaxy Note 9 en iPhone XS Max hun vlaggenschip gelanceerd. De twee zitten in dezelfde prijsklasse en hebben ook bijna hetzelfde te bieden. Niet gek dus dat de vergelijking-video’s als paddenstoelen uit de grond schieten. PhoneBuff testte dit op basis van de batterij en het resultaat is bizar!

iPhone XS Max vs Galaxy Note 9

Samsung en Apple staan al jaren lijnrecht tegenover elkaar. De ontwikkelaars hebben beide op dit moment hun vlaggenschip op de markt gebracht. Apple deed dit met hun €1100 kostende iPhone XS Max en Samsung met hun €1000 kostende Galaxy Note 9. De twee verschillen niet veel van elkaar en de vraag is dus welke de beste is. Het Amerikaanse Youtube kanaal PhoneBuff testte dit op bijzondere wijze. Het resultaat van de test zal je overigens met een mond vol tanden laat staan.

PhoneBuff heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een bijzondere testrobot. Deze kan toestellen volledig reviewen op het gebied van batterij. Hoe lang gaat deze mee, welke apps wegen het zwaarst en wat is het grote verschil? In de video is goed te zien dat de Galaxy Note 9 het met gemak wint van de iPhone XS Max. Die laatste heeft een kleinere batterij dus staan we er niet van te kijken dat deze de strijd wint. Maar het verschil in resultaat is wel belachelijk groot. Kijk hieronder maar!

iPhone XS Max vs. Galaxy Note 9 Battery Test

Battery test between Apple iPhone XS Max and Samsung Galaxy Note 9 to see which phone lasts longer. Our tests are conducted in a temperature controlled environment, with the screens and speakers calibrated for more accurate results.

Groter dan verwacht

Beide toestellen zijn van goede kwaliteit, maar een verschil van 37% in batterijduur is bijzonder pittig. Zeker wanneer je bedenkt dat de A12 chip in de iPhone gemaakt is voor energiebesparing. De chip in de note 9 doet dat ook, maar in vele mindere maten. Wel heeft de iPhone XS Max een groter scherm met een hogere resolutie. Dit houdt in dat er meer kracht nodig is om hem te voorzien van kracht. En die kracht moet uit een kleinere batterij komen dan die van de Samsung Galaxy Note 9. Het is dus wel te verklaren, maar het verschil is op papier veel kleiner. In een test zoals deze is het dus heel goed te zien dat dit in de praktijk wel anders is.

Voor de technische mensen onder ons: hieronder vind je een lijstje waarin de specificaties naast elkaar worden weggezet. 

iPhone XS Max tegenover de Galaxy Note 9
Reageer op artikel:
Vernietigt de Galaxy Note 9 hier de iPhone XS Max?
Sluiten