Het is wetenschappelijk bewezen: De G-spot bestaat niet

Jaren waren we er naar op zoek. Iedere keer weer doken we tussen de lakens op zoek naar dat ene plekje. Het sleutelgat naar haar ultieme genot. De poort naar haar welbehagen. We bleven maar speuren naar dat gouden knopje waarmee we haar helemaal gek kunnen maken. Nou, die zoektocht naar de G-spot kunnen we nu staken, want hij bestaat niet.

Althans, dat is wat een groep wetenschappers uit Australië beweert. Een team van zogenaamde sexperts onderzocht dertien vrouwen en kon niks vinden. Dit onderzoek vond plaats in een groot academisch ziekenhuis in Austin. Daar werden de vrouwen in de leeftijd van 32 tot 97 van boven tot onder onderzocht. Een lange zoektocht die uiteindelijk niets opleverde.

Zo meester je haar orgasme

De G-spot is een fabel…

Volgens hoofdonderzoeker dokter Nathan Hoag is er geen anatomisch bewijs dat de G-spot bestaat. Waarom beweren veel vrouwen dan toch dat ze over dit geluksknopje beschikken? Ook op die vraag heeft vrouwenlichaam-specialist Nathan Hoag een antwoord. Volgens hem worden vrouwen voor de gek gehouden door hun eigen lichaam.

Vrouwen denken dat ze een plekje hebben gevonden die hen leidt naar groot genot en geloven dat dit de G-spot is, maar dat is dus een onderdeel van de clitoris.

Dit heeft vooral te maken met de clitoris. De meeste mensen denken dat deze alleen bestaat uit het knopje bovenin de voorzijde van de vagina, maar dat klopt niet helemaal. De clitoris is namelijk een stuk groter dan dat. Het gevoelige plekje is als een soort stemvork die aan beide zijden verder doorloopt. De clitoris is dus veel groter en bevindt zich niet alleen op de oppervlakte.

…of toch niet?

Hierdoor ontstaat ook de verwarring. Vrouwen denken dat ze een plekje hebben gevonden die hen leidt naar groot genot en geloven dat dit de G-spot is, maar dat is dus een onderdeel van de clitoris. Een orgasme die op deze manier wordt opgewekt is dus een gewone clitoraal orgasme zoals we die, hopelijk, allemaal kennen. Dat is wat de onderzoekers beweren.

G-spot bestaat niet

Toch is er ook een grote tegenbeweging. Zij zijn van mening dat als je iets niet kunt vinden, dit niet meteen betekent dat het niet bestaat. Daarnaast zijn bij dit onderzoek slechts dertien vrouwen onderzocht, waaronder één van 97 jaar (arme onderzoekers). Dit maakt het onderzoek niet bepaald representatief voor de gehele vrouwelijke bevolking.

Blijven zoeken mannen!

Volgens vele experts bestaat de G-spot wel degelijk. Ze hebben het daarbij vaak over een gebied dat voelt als een walnoot aan de voorzijde van de vagina. Voldoende stimulatie van dit gebied schijnt te leiden tot een ander soort orgasme. Hiermee wordt dus ontkracht dat het hier om een clitoraal orgasme gaat en er wel degelijk ook andere genotsplekjes zijn. De eeuwige zoektocht naar de G-spot gaat dus gewoon verder.

Reageer op artikel:
Het is wetenschappelijk bewezen: De G-spot bestaat niet
Sluiten