Redactie
Redactie Netflix 28 jan 2019

Fyre festival-drama gaat door: meerdere topmodellen worden ondervraagd

De Netflix-documentaire Fyre, over het gelijknamige festival op de Bahama’s dat volledig in de soep liep (er is geen superlatief die deze situatie goed kan verwoorden), heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien. Dat het Fyre Festival op één grote fraudezaak is uitgelopen, waarbij duizenden mensen benadeeld zijn, werd het afgelopen jaar al duidelijk. Billy McFarland, de grote man achter het merk en het festival, zit al een celstraf van zes jaar uit, maar ook de topmodellen die een groot deel van de promotie verzorgden, worden nu aan de tand gevoeld.

Onder hen zijn Bella Hadid, Kendall Jenner, Hailey Bieber en Chanel Iman: flinke namen in het wereldje die op persoonlijke titel goed zijn voor een miljoenenomzet. Ook voor hun aandeel in de beruchte promotievideo van het festival, die een sleutelrol speelde in het succes van de kaartverkoop, en de Instagrampromotie op persoonlijke titel, werden de modellen rijkelijk betaald.

Announcing Fyre Festival

Uploaded by Fyre Festival on 2017-01-12.

Netflix-documentaire Fyre toont hoe Kendall Jenner 250.000 dollar cashte

Zo zien we in de documentaire van Netflix hoe Kendall Jenner 250.000 dollar heeft ontvangen voor het plaatsen van een Instagram-post over het festival. In de inmiddels verwijderde post deelde ze een kortingscode voor het festival en gaf ze een tipje van de sluier over de artiesten die zouden optreden. Ze ‘vergat’ echter te vermelden dat het om een gesponsorde post ging, iets waar de Federale Handelscommisie niet blij mee was. Volgens deze invloedrijke organisatie, een Amerikaanse equivalent van de Reclame Code Commissie, moet elke vorm van reclame duidelijk herkenbaar zijn. Op Instagram gebeurt dit meestal met de hashtag #spon.

Een groot deel van de werknemers van Fyre, en ook een aantal modellen, werden al eerder ondervraagd door de FBI. Het aantal rechtszaken en onderzoeken naar de mensen achter het festival loopt nog steeds door. Binnen dat kader wordt nu ook onderzoek gedaan naar de rol van de modellen in het schetsen van een misleidend beeld. De andere kant van de medaille glimt in het voordeel van het vrouwelijk schoon, de modellen hadden geen kennis over de status van het festival en deden waar ze voor betaald werden en op dagelijkse basis doen: het promoten van een merk.

Mocht je geen idee hebben wat er precies is gebeurd rond het Fyre Festival, bekijk dan Fyre op Netflix. Je broek zakt af van de waanzin die heeft plaatsgevonden rond ‘the greatest party that never happened’. hij er evengoed bij genaaid door Billy.En Ja Rule, de mede-organisator van het festival, is ondertussen woest op Netflix. Volgens hem werd

FYRE: The Greatest Party That Never Happened | Official Trailer [HD] | Netflix

An exclusive behind the scenes look at the infamous unraveling of the Fyre music festival. Launching globally on Netflix on January 18, 2019. Created by Billy McFarland and rapper Ja Rule, Fyre Festival was promoted as a luxury music festival on a private island in the Bahamas featuring bikini-clad supermodels, A-List musical performances and posh amenities.

 

Reageer op artikel:
Fyre festival-drama gaat door: meerdere topmodellen worden ondervraagd
Sluiten