De Fuze Smartcard maakt al je andere pasjes overbodig

Bankpas, creditcard, bonuskaart, pasje voor de sportschool en ga zo maar door. De gemiddelde portemonnee zit stampvol met plastic. Eens in de zoveel tijd word je min of meer gedwongen om een selectie te maken. Welke pasjes heb ik echt nodig in het dagelijks leven? Niet bepaald 21ste eeuw als je het ons vraagt, maar gelukkig is de oplossing nabij.

De Fuze Card is een uitvinding van het Zuid-Koreaanse bedrijf BrilliantTS. Met hun laatste uitvinding doen ze hun naam eer aan, want de smartcard waar ze mee bezig zijn is tamelijk briljant. Op het eerste oog lijkt het een doodnormaal bankpasje, maar niet is minder waar. Dit stukje plastic gaat je portemonnee namelijk helpen met afvallen.

Wat Fuze doet is tot wel 30 verschillende pasjes samenvoegen tot één. Of het nu pasjes zijn die gebruiken maken van een streepjescode, chip, magneetstrip of NFC, het werkt allemaal. Je scant ze met het meegeleverde apparaat of door een foto te maken van de streepjescode. Via een speciale app zet je ze op de Smartcard en je bent klaar om te gaan.

Het nog geen 0,8 millimeter dikke pasje laat je via een ingebouwd scherm het pasje selecteren dat je wilt gebruiken. Vervolgens gebruik je de Fuze precies zoals je ieder ander pas zou gebruiken. Eenvoudiger gaat het gewoon niet worden. Dankzij een platte en toch krachtige batterij kun je hem een maand lang gebruiken voordat je de Fuze weer moet opladen.

Alles op één pasje klinkt leuk, maar hoe veilig is het? Nou, behoorlijk veilig. Het grote voordeel is dat de Smartcard te allen tijde via de app verbonden is met je telefoon. Zo kun je met een druk op de knop al je gegevens verwijderen wanneer je de Fuze kwijt bent geraakt. De kans dat je hem kwijtraakt is al minder groot, want je krijgt automatisch een bericht wanneer je pasje te ver van je telefoon verwijderd is.

Op dit moment zit BrilliantTS in de laatste fase en is hij bijna klaar voor shipping. De allereerste versie verschijnt al in juli en gaat 160 dollar kosten. Gelukkig kun je de Fuze ook nu al pre-orderen door hun Indiegogo project te steunen voor 79 dollar. Als je dit doet krijg je oplossing voor al je pasjesproblemen volgende maand al thuisgestuurd.

Reageer op artikel:
De Fuze Smartcard maakt al je andere pasjes overbodig
Sluiten