Marlon Labrie
Marlon Labrie Hebbedingen 27 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

In het Salomé Yacht van Atlantic glijd je als een sportwagen door het water

Met je bootje door de grachten varen is leuk, maar een beetje snelheid op het grote water kan af en toe ook geen kwaad. Voormalig Bugatti-ontwerper Etienne Salomé heeft het gloednieuwe ‘Salomé Yacht Atlantic Tender’ ontworpen. Een bizar snelle en stijlvolle boot die verdacht veel lijkt op een bijzondere sportwagen.

Etienne Salomé, een meesterontwerper

Het is geen verrassing dat het voormalig Etienne Salomé gelukt is om een beest van een jacht te bouwen. De beste man heeft er persoonlijk voor gezorgd dat unieke auto’s zoals deze Bugatti La Voiture Noire zich op de wegen kunnen bewegen. Maar hij wilde eens wat anders proberen, dus besloot Salomé eens een jacht te ontwerpen en dat is hem aardig gelukt.

Salomé Yacht Atlantic Tender jacht
Bron: Salomé Yachts

Om de het wereldje van de jachten maar even op te schudden, besloot meneer Salomé een jacht te bouwen dat verdacht veel lijkt op sportwagen. Het bijzondere Atlantic Tender jacht is aerodynamisch gebouwd en is geïnspireerd op een Formule 1-auto. Gelukkig passen er in dit puike bootje wel wat meer mensen dan één coureur. De cockpit (gemaakt van Garmin-glas) biedt plaats aan ruim negen mensen.

Het Salomé Yacht Atlantic Tender is futuristisch mooi

Naast zijn futuristische uiterlijk is het Salomé Yacht Atlantic Tender ook nog eens pijlsnel. Het Salomé-jacht wordt aangedreven door Volvo Penta-motoren met een totaal vermogen van 880 pk. Met die brute kracht kan het futuristische jacht een snelheid bereiken van 55-60 knopen, wat overeenkomt met een snelheid van 100 tot 110 kilometer per uur.

Wie het luxe Salomé-jacht op de kop wil tikken, moet nog even wachten. Het jacht wordt tijdens de ‘Monaco Yacht Show’ in 2020 gepresenteerd aan het grote publiek. Tot nu toe is het nog een concept en moeten we het nog even doen met de foto’s en de website die binnenkort online komt.

Salomé Yacht Atlantic Tender jacht
Salomé Yacht Atlantic Tender jacht
Salomé Yacht Atlantic Tender jacht

Check ook: Dit superjacht vaart je van Antarctica naar de Noordpool

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
In het Salomé Yacht van Atlantic glijd je als een sportwagen door het water
Sluiten