Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 7 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Verrassing: Disney+ dropt in februari bizarre Marvel serie Future Avengers

Abonnees van Disney+ vielen na het einde van The Mandalorian een beetje in een gat. Gelukkig beloofde Disney CEO Bob Iger eerder deze week beterschap. Later dit jaar volgen verschillende Marvel en Star Wars series elkaar in rap tempo op.

Disney+ en Marvel

Dan is de productiemachine dus eindelijk goed op gang gekomen. In de tussentijd worstelt het bedrijf zich een weg door zijn omvangrijke archieven, op zoek naar meer series en films om abonnees mee zoet te houden.

Daar hebben ze een merkwaardig pareltje gevonden: Marvel Future Avengers.

Marvel Future Avengers

Waar Marvel door en door Amerikaans is, is Marvel Future Avengers nog nooit buiten Japan beschikbaar gemaakt in het Engels. De serie is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Marvel en de studio Japanse Madhouse uit 2017. Het doel? Een enorme markt betreden waar Disney nog veel te winnen heeft: Zuid-Azië.

Daar wordt de markt gedomineerd door anime en manga, Japanse animatie en comics. Door in dat stijltje verhalen van The Avengers te brengen hoopte Marvel een nieuwe doelgroep aan te boren. Het resultaat is Future Avengers, een serie van in totaal 39 afleveringen.

Marvel Future Avengers
Bron: Marvel / Madhouse

Je kunt al die 39 afleveringen in het Engels gaan bingen vanaf 28 februari op Disney+. Het is op het moment van schrijven onduidelijk of het om Engelse dubs of subs gaat, audio of ondertiteling dus.

Geen doorsnee verhaal

Verwacht in ieder geval geen doorsnee Avengers verhaal. Captain America, Thor, Iron Man, The Wasp en Hulk zijn in een futuristisch Japans jasje gestoken.

De serie volgt een jongen genaamd Makoto. Hij krijgt superkrachten als gevolg van een experiment van Hydra, waarbij zijn genen worden gemanipuleerd. Makoto en zijn vrienden Adi en Kuroe besluiten hun krachten in te zetten om de Avengers te helpen.

De hierboven genoemde klassieke Marvel helden worden hun mentor, en Makoto en zijn vrienden zijn de Future Avengers uit de titel. Echt de volgende generatie dus. Vanaf 28 februari gaan we ontdekken of ze daadwerkelijk de toekomst van het Marvel Cinematic Universe zijn. Ach, en anders heb je op zijn minst kunnen genieten van spectaculaire animatie-actie zoals alleen de Japanners die in beeld kunnen brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Verrassing: Disney+ dropt in februari bizarre Marvel serie Future Avengers
Sluiten