Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 27 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

De Futura e-mountainbike is stijlvol en betaalbaar

Nu het wat harder waait dan normaal, denk je zwoegend op je ouderwetse tweewieler waarschijnlijk vaker na over een elektrische fiets. Weet dat Amazon op dit moment stunt met de zogeheten Futura e-bike.

De meeste goedkope elektrische fietsen zien er niet bepaald aantrekkelijk uit. Deze tweewieler bij Amazon is een uitzondering op de regel. Niet dat de e-bike nou direct een design award verdient, maar het zwarte ontwerp is strak en stijlvol.

Futura e-bike bij Amazon

De Futura e-bike is niet in China, maar in Duitsland gemaakt. Toch altijd wel prettig om te weten. De elektrische mountainbike is dankzij de stevige banden en het sportieve frame geschikt voor verschillende ondergronden. Prima te gebruiken in zowel de stad als de ruige natuur.

futura e-bike, pedelec, amazon, stunt, elektrische fiets
(Afbeelding: Futura)

Een 36 V 250 W achtermotor zorgt ervoor dat je, verdeeld over verschillende standen, trapondersteuning hebt tot een snelheid van 25 kilometer per uur. Het gewicht van de elektrische fiets is 22 kilogram en dat is niet heel zwaar. De maximale belasting is 130 kilogram.

Specificaties van de elektrische fiets

Dan de actieradius. Wees gerust, afstandsangst hoef je op de Futura e-bike niet te hebben. De actieradius ligt volgens Amazon tussen de 70 en 90 kilometer. Het exacte accubereik is afhankelijk van omstandigheden als het weer en type ondergrond. Verantwoordelijk voor de actieradius is een 36 V 10 Ah accu. Verder beschikt de elektrische fiets onder meer over mechanische schijfremmen voor en achter, een Shimano TZ500-schakelsysteem met zeven versnellingen, een Shimano-versnellingshendel en stevige Kanda-banden. De display voorop ziet er basic uit, maar voorziet je van alle benodigde informatie tijdens het fietsen.

De Futura e-bike staat te koop voor 799 euro bij Amazon. Mocht je de elektrische fiets bestellen, dan adviseren we om hem thuis even te laten inspecteren door iemand met kennis van zaken. Je hebt uiteindelijk 30 dagen de tijd om het product weer te retourneren.

🚲 Check ook: Aston Martin maakt tweewieler met elektromotor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Futura e-mountainbike is stijlvol en betaalbaar
Sluiten