Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Architecture 12 oktober 2018

De mooiste woningen op Funda: de dikste woonboot van Amsterdam

We plaatsen hier op Manners natuurlijk vaak droomhuizen van Funda. Dikke villa’s met zwembaden, prachtige herenhuizen met een hele lap grond erbij of unieke appartementen op vette locaties. Dat doen we vandaag nog eens dunnetjes over, vandaag weer een droomhuis. Ditmaal lichten we een ontzettend gave woonboot uit die heerlijk op de Amstel ligt te dobberen.

Amsteldijk 830, Amsterdam

Wonen in een prachtig grachtenpandje in de hectische hoofdstad is voor veel mensen een droom. Alleen pakken we het vandaag wat anders aan. Vandaag lichten we een bijzonder huis uit dat ook al in Manners Makelaar aan bod kwam. We vonden dat dit bijzondere huis wat meer aandacht verdiende.

Deze veredelde woonboot of luxe watervilla, het is maar hoe je het wil noemen, is bijzonder. De excentrieke woning ligt op de Amstel en heeft een prachtig uitzicht op de skyline van Amsterdam. Daarnaast is het een ontzettend mooi huis met veel ruimte. Je leest het goed, ruimte. Wanneer je normaal aan een woonboot denkt, zal je aan een klein houten hokje denken op het water, dat kun je vergeten.

Deze watervilla heeft alles wat je nodig hebt. Het huis is gruwelijk mooi afgewerkt en heeft een stijlvolle woonkamer met schuifpui en terras, een eetkamer met uitzicht op de skyline en ruime slaapkamers waar een kingsize bed gemakkelijk in past. Daarnaast zit er een grote jacuzzi in de badkamer en heeft het huis een sauna en een enorm dakterras zodat je er in de zomer als een koning bij zit. De watervilla puilt uit van luxe. Dit alles kan van jou zijn voor 1.595.000 euro, een flink bedrag maar zeg nu zelf, hier wil je toch wakker worden?

Kenmerken
– Luxe en excentrieke watervilla
– Ontworpen in 2005 door Ronald Hooft
– Uitzicht op de skyline van Amsterdam
– Ruime kamers
– twee slaapkamers
– Openhaard
– Jacuzzi
– Sauna
– Dakterras van 70 m2
– Twee parkeerplekken met vergunning
– Geen liggingsgeld voor plezier boten
– Dicht op het centrum

De ligging van de woning is ideaal. Station Amstel ligt aan de overkant van het water en met de auto zit je binnen een minuut op de A10 of A2. Daarnaast ben op de fiets binnen enkele minuten in de gezellige buurt de Pijp, wil je echt het centrum in? Dan doe je er minder dan tien minuten over. Een ideale woning in de hoofdstad. Op een heerlijke rustige plek aan het water, maar wanneer je toe bent aan drukte, zit je zo in het centrum.

Bouw

Soort woonhuis: woonboot, vrijstaande woning
Soort bouw: bestaande bouw
Bouwjaar:2005
Soort dak: Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakte en inhoud

Wonen: 170 m²
Overige inpandige ruimte: 2 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: 110 m²
Perceel: 170 m²
Inhoud: 365 m³

Bekijk hieronder de prachtige foto’s van de stijlvolle watervilla.


Meer moois op Funda

Wil je nog meer toffe Funda huizen zien? Klik dan hier voor onze wekelijkse rubriek: Manners Makelaar.

Funda

Reageer op artikel:
De mooiste woningen op Funda: de dikste woonboot van Amsterdam
Sluiten