Funda vondst! Belachelijk mooi bachelors appartement in Amsterdam

Parels vinden op Funda, daar worden we gelukkig van. Zo zie je slechts weinig appartementen in Amsterdam waarvan je denkt: “Nope, dit past niet bij mijn status als moderne man.” Het tegendeel spreekt voluit en ditmaal hebben we weer een appartement gevonden dat ons hart sneller doet kloppen. Enigszins op dezelfde manier als hoe deze ultieme gentleman’s crib dat vorige week ook deed.

Om maar weer in herhaling te treden, dit huis, te vinden op Mercatorplein 36 in Amsterdam, is zo geweldig dat we met moeite een passend omschrijving kunnen bedenken. We gaan ons best doen. Het appartement heeft van alles. Van een fraaie en ruimtevolle inrichting waar elke minimalist van smult tot een zeer acceptabele prijs voor Amsterdamse begrippen.

Minimalisme pur sang

Dit prachtige penthouse is gebouwd 1996. Ondanks dat het al meer dan twintig jaar oud is, is het in 2018 nog compleet gerenoveerd. De woonruimten zien er nog strak en modern uit. Dit komt mede door de zeer minimalistische inrichting die in een heerlijk contrast staan met de abstracte hoeken, de witte wanden en vloer. Hierdoor oogt het appartement ook zeer ruim. Geniet van twee woonlagen en een woonoppervlakte 169 vierkante meter.

Funda Funda

De indeling volgens Funda

Hoewel dit appartement zeer ruim oogt, kun je veel persoonlijkheid halen uit de knusse indeling van de woonruimte. Bij binnenkomst vind je een enorme nieuwe raampartij die een groot uitzicht bieden over de Mercatorstraat. Als je het goed doet, kan dit een loft worden die een echte gent hoort te bezitten, De ruime woonkamer loopt over in een open keuken met een breakfastbar. Waarnaast een eettafel staat. Afgaande van de foto’s kun je opmerken dat de vorige bewoner geen televisie had, maar heb je deze ook nodig met een zo’n prachtige ingebouwde open haard.

Ga een verdieping hoger en vanaf de overloop ga je richting de master slaapkamer, het washok en de zeer ruime badkamer. De overige ruimtes kun je omtoveren tot studeerkamer, slaapkamers of kantoor aan huis. Het is werkelijk van alle gemakken voorzien en wonen in stijl is nog nooit bijzonder geweest.

Minimalistisch ingedeeld, maar maximaal leven

Wakker worden in dit penthouse zal nooit een straf zijn. Je woont hier als een keizer. De luxe badkamer heeft een regendouche en een vrijstaand ligbad. Het ziet er soms wat leeg uit, maar verwar dit niet met kaal. Alles is stijlvol ingedeeld en wij raden aan om deze indeling niet veel te veranderen als straks je eigen meubilair erin komt. Aan luxe geen gebrek. Je komt je nieuwe stulpje binnen via je eigen privé ingang met lift naar de vierde verdieping en op de begane grond vind je een kleinere ruimte die je kunt omtoveren tot gastverblijf of kantoor aan huis.

In slechts vijf minuten fietsen sta je in het leukste stukje van Amsterdam, de Jordaan. Vanaf hier is ben je in schamele minuten op het Centraal Station. Zowel het uitgaansleven als de verbinding naar andere steden is binnen handbereik, maar thuiskomen in deze loft blijft de grootste traktatie van de dag. Zo zie je maar, Funda staat vol met prachtige appartement. Hoewel Amsterdam vaak erg duur is, krijg je in dit geval veel huis voor je geld.

Reageer op artikel:
Funda vondst! Belachelijk mooi bachelors appartement in Amsterdam
Sluiten