Droomhuis: gruwelijk industrieel interieur in een oude boerderij

Bij een industrieel interieur denken we natuurlijk snel aan metaal en beton. Als we het hebben over een droomhuis met industrieel interieur, zullen veel mensen waarschijnlijk denken dat er het over een oude loods of fabriek gaan hebben. Toch hebben we deze week een tof industrieel interieur in niets minder dan een grote pittoreske boerderij midden in het platteland gevonden.

Van vervallen boerderij tot meesterwerk

In 2013 is de oude vervallen boerderij van de sloop gered en compleet gerenoveerd. Gelukkig zijn hierbij de originele sfeervolle metselwerk binnenmuur, oude houten spanten en balken bewaard gebleven. De boerderij met koeienstal en opslagschuur was in een vervallen staat en bevind zich in een prachtig landschap.

Woonboerderij droomhuis
De boerderij voor de verbouwing

Koeienstal wordt woonkamer

De oude stal is omgetoverd tot een ruime woonkamer met open woonkeuken die als een soort kleinere constructie midden in de woonkamer geplaatst is. Mooi tussen de oude houten spantconstructie. Bovenop deze woonkeuken bevindt zich nog een ruimte vanuit waar je uitzicht hebt op de hele woonkamer en de omgeving. Aan de achterzijde van de boerderij is een grote glaspui gekomen die de leefruimte van het nodige zonlicht en een prachtig uitzicht voorziet. Ook geeft het de uitstraling van de boerderij een moderne insteek.

Oud hout ontmoet nieuw staal

Ook het volledige pannendak is in de verbouwing vernieuwd, samen met de buitenmuren. Er zijn veel stalen zwarte kolommen in het interieur geplaatst die een mooi contrast bieden met de oude houten balken. De iconische houten constructies komen zelfs terug in de super luxe badkamer met vrijstaand ligbad. Deze badkamer is op een stenen verhoging geplaatst om onderscheid te maken met de slaapkamer in dezelfde ruimte.

Deze unieke droomwoning biedt een prachtig contrast tussen nieuw en oud. De luxe, modernen elementen vullen de bestaande constructies aan zonder dat het geheel de landelijke charme verliest die het zo uniek maken. Bekijk hier de foto’s van dit indrukwekkende droomhuis.

Woonboerderij droomhuis Woonboerderij droomhuis Woonboerderij droomhuis Woonboerderij droomhuis Woonboerderij droomhuis Woonboerderij droomhuis Woonboerderij droomhuis Woonboerderij droomhuis Boerderij droomhuis

Een ander uniek droomhuis checken? Misschien is een schitterende loft in een oude scheepvaart kantine iets voor jou. Bekijk hem hier.

Reageer op artikel:
Droomhuis: gruwelijk industrieel interieur in een oude boerderij
Sluiten