Pim Jansen
Pim Jansen Life 14 nov 2018

Funda droomhuis: 3.5 miljoen voor een oude kerk in Zandvoort

Als je een beetje ruim wil wonen op een unieke locatie, dan is Zandvoort wellicht een goede optie. Dit charmante kerkje is geheel verbouwd en veranderd in een droomwoning zoals je het slechts een enkele keer zult aantreffen. Het enige probleem kan wellicht het prijskaartje zijn, het kost namelijk een godsvermogen om dit pand te bezitten: exact 3.5 miljoen euro. Daar krijg je natuurlijk wel heel veel voor terug.

De kerk uit 1928 en de bijbehorende pastoriewoning zijn niet door een of ander beroemd architectenbureau onder handen genomen, maar door de huidige bewoners. Zo is het niet alleen een schitterende woning geworden, maar beschikt ‘ie ook over zes stijlvolle minisuites, een wellness- en een multifunctionele groepsruimte. Je raadt het al: een ideaal optrekje voor de vermogende yup met een ongetemde ondernemingslust. Leuk detail: Je krijgt bij deze woning twee adressen: Julianaweg 15 & Emmaweg 22 te Zandvoort

Het woonhuis

Een eerste blik op het woongedeelte maakt duidelijk dat er goed is nagedacht over de mogelijkheden van de ruimte. Topontwerper Osiris Hertman is verantwoordelijk voor het eindresultaat waarbij geen enkel detail is overgeslagen.

Het resultaat is een klimaatneutrale, sfeervolle woning. De hoge aluminium kozijnen laten veel daglicht toe dat wordt gereflecteerd door de hoge witte kap. De gigantische open haard is de blikvanger en is afgewerkt met hand-gekapte stenen. De split-level living zorgt voor een grote, ruime zithoek. Mocht je bij het zien van de foto’s je afvragen welke vloer er ligt: deze is samengesteld uit vloerdelen van oude Franse treinwagons. Dat zie je dus bijna nergens terug.

Funda Droomhuis

De keuken

De keuken is geheel op maat gemaakt waarbij gekozen is voor het behoud van het natuurlijke en open karakter van wat ooit een kerk was. Naast veel kastruimte vinden we hier ook een dubbeldeurs koelkast, een aparte vrieskast, een Quooker, een vaatwasser en een riant kookeiland, voorzien van een gasfornuis van Smeg.

Funda Droomhuis

De semi-open-verdieping

De nieuwe semi-open verdieping boven de keuken biedt plaats aan twee slaapkamers en een badkamer met prachtige smeervloer in verschillende kleurschakeringen. Een vrijstaand ligbad, veel vaste kasten, twee vrijstaande wastafels van Balinees steen en een gigantische inloopdouche met stortplaat maken de badkamer compleet.

De minisuites

De minisuites zijn een bijzonder onderdeel van de woning, maar hebben hun eigen ingang en zijn via een gang geheel gescheiden van het woongedeelte. Door de gedegen opzet en inrichting zou je bijna vergeten dat je het hier hebt over een ruimte van ‘slechts’ 35 vierkante meter.

Funda Droomhuis

Hier treffen we de luxe minisuites aan waarbij de aandacht valt op de details die vakmanschap verraden. Elke suite heeft een eikenhoutenvloer in visgraatmotief, een compleet uitgeruste keuken en een al even complete badkamer. Heb je nog een paar centen liggen, of heeft je laatste verovering een goed gevulde bankrekening, vraag dan om een bezichtiging.

Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis V Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis Funda Droomhuis

Funda

Reageer op artikel:
Funda droomhuis: 3.5 miljoen voor een oude kerk in Zandvoort
Sluiten