Friends voor astronomisch bedrag weg van Netflix, maar niet in Nederland

Het is een gerucht dat om de paar maanden wel weer de kop opsteekt: Friends gaat van Netflix verdwijnen. Dat de welbekende komedieserie ooit gaat vertrekken van de streamingdienst mag duidelijk zijn, maar de grote vraag blijft natuurlijk wanneer. Gisteren werd bekend gemaakt dat dit vanaf 2020 zal zijn. Iedereen in zak en as, maar dat is helemaal niet nodig. Hier kunnen we voorlopig namelijk nog wel even blijven genieten van Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay

In het verleden betaalde Netflix nog gigantische bedragen om Friends te behouden. Daar hadden ze een hele goede reden voor. Toch is het nu mooi geweest en wil de streamingdienst niet opnieuw over de brug komen. Niet zo vreemd, want volgens The Hollywood Reporter is het bod dat HBO Max gedaan heeft bijna niet te overtreffen. Naar verluid gaat de eigen streamingdienst van WarnerMedia 425 miljoen dollar aftikken voor Friends.

Friends gaat naar HBO Max

HBO Max komt (voorlopig) alleen naar Amerika. WarnerMedia heeft er dus nog niks aan om de wereldwijde rechten te kopen en dat doen ze dan ook niet. Alleen de uitzendrechten voor de Verenigde Staten worden overgenomen van Netflix en hier verandert er dus nog niks. Je kunt dus ook na de jaarwisseling weer voor de zoveelste keer alle tien seizoenen bingen.

Voorlopig in Nederland gewoon op Netflix

Dat WarnerMedia op korte termijn de rechten voor Friends zou gaan overnemen, zagen we al aankomen. Gelukkig vallen de gevolgen hier dus nog wel mee. Toch is dit geen garantie. De kans dat HBO Max op termijn ook buiten Amerika beschikbaar gaat komen, is zeker aanwezig. Als dat gebeurt, zal WarnerMedia er ongetwijfeld voor gaan kiezen om ook voor die landen de rechten voor Friends binnen te halen. Gelukkig is dat nog toekomstmuziek en is er voorlopig nog niks aan de hand.

Benieuwd wat er deze week nieuw is verschenen op Netflix? Klik dan hier.HBO ma

Netflix Nederland

Reageer op artikel:
Friends voor astronomisch bedrag weg van Netflix, maar niet in Nederland
Sluiten