The Witcher: Fans voorzien Netflix serie van Friends en 90’s intro

Heeft Netflix met The Witcher eindelijk zijn eigen Game of Thrones te pakken? Een ambitieuze en peperdure fantasy show waarvoor je een abonnement afsluit?

The Witcher: een groot succes?

Als je de critici moet geloven dan is het antwoord op die vragen absoluut ‘nee’. De serie moest behoorlijk wat klappen incasseren op Rotten Tomatoes. Daar worden de recensies van critici verzameld. De eerste ‘echte’ recensies leken erop te wijzen dat Netflix opnieuw de plank heeft misgeslagen.

Tot de eerste reacties van fans binnen kwamen druppelen. Die waren namelijk stuk voor stuk zeer enthousiast over The Witcher. Dat zie je nu, bijna een maand later, ook terug in de uiteindelijke scores op Rotten Tomatoes. Bij critici scoort The Witcher een matige 65 procent, terwijl de publieksscore uitkomt op 93 procent.

De streamingdienst heeft helaas geen kijkcijfers bekendgemaakt, maar je kunt de Netflix Original gerust een hit noemen. Het project was eigenlijk al direct een gegarandeerd succes, door de populariteit van de The Witcher boeken en de games. Sterker nog, Netflix gaf al het groene licht voor een tweede seizoen voor we überhaupt de eerste aflevering te zien kregen.

Waar is de epische intro?

De laatste paar weken heeft The Witcher vooral een hoop aandacht te danken aan “Toss a Coin to your Witcher”, een catchy nummer uit de show dat uitgegroeid is tot een meme. Verder valt het eigenlijk op dat The Witcher niet echt een goede theme song heeft, een opening die je helemaal hyped maakt. Zo’n opening die je over tien jaar op YouTube opzoekt voor een flinke dosis nostalgie.

Gelukkig is dat ‘probleem’ nu opgelost door een handige fan. Hij heeft de Netflix serie zijn eigen intro gegeven, aan de hand van… Friends. Het resultaat werkt verrassend goed, al komt dat natuurlijk grotendeels door het altijd fantastische nummer van The Rembrandts.

Afgelopen weekend kwamen we ook nog de onderstaande opening tegen. Daarin wordt The Witcher getransformeerd tot een jaren negentig show, met op de achtergrond een metal-versie van Toss a Coin to your Witcher. Dankjewel internet!

Reageer op artikel:
The Witcher: Fans voorzien Netflix serie van Friends en 90’s intro
Sluiten