Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Freud jaagt op een seriemoordenaar in trailer voor nieuwe Netflix serie

We kennen Sigmund Freud als de vader van de psychoanalyse, die ondanks zijn omstreden methoden een grote invloed heeft gehad op de psychologie. Ook nog vandaag de dag. De Netflix Original Freud duikt in het leven van de beroemde psycholoog, maar niet op de manier die je zou verwachten.

In Freud is hij namelijk nog een jonge man die worstelt met zijn eigen radicale theorieën en opvattingen en de wereld om zich heen. Ver voor hij definitief zijn stempel op het vakgebied drukte dus.

Netflix komt met Freud

Verwacht geen accurate biografische serie, want Freud wordt allesbehalve dat. Een eerste trailer voor het opvallende project maakt dat meteen duidelijk: Sigmund Freud (Robert Finster) krijgt de opdracht om een meedogenloze seriemoordenaar te ontmaskeren, die een bloederig spoor achterlaat in Wenen. De serie lijkt dan ook eerder op Sherlock met een vleugje Supernatural.

Waar Freud in het echte leven zich pas later met het occulte bezig ging houden, gaat hij in de Netflix serie al op jonge leeftijd op pad met een medium om de seriemoordenaar te vangen. Daarvoor moet hij diep in de schaduwwereld van het Wenen van de 19e eeuw duiken.

Je merkt het al: Freud wordt geen bloedserieuze psychologie-serie. De focus ligt duidelijk op het bovennatuurlijke. De eerste reacties op de eerste volledige trailer merken in ieder geval al op accurate wijze een ding op: de agressieve seksuele ondertoon die we van Freud’s werk kennen zijn ook overduidelijk aanwezig in deze Netflix Original.

Freud komt op 23 maart naar Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Freud jaagt op een seriemoordenaar in trailer voor nieuwe Netflix serie
Sluiten