Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Sport 10 nov 2020

Freestyle-skiër voltooit onmogelijk fitness-parcours zonder fout

Als freestyle-skiër draait het om kracht, balans, coördinatie en durf. Hoe je dat traint? Door naast heel veel te skiën ook af en toe een bizar fitness-parcours te voltooien. En als je denkt dat het niet gekker kan, moet je de Zwitserse Olympiër Andri Ragettli volgen op Instagram.

Andri Ragettli is een Zwitserse freestyle-skiër, gespecialiseerd in slopestyle en de big air. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, zonder medaille te halen. Wel won hij zeven keer de World Cup. Het liefst bedwingt hij de bergtoppen overigens zonder competitieverband, wat niet wegneemt dat hij dagelijks moet trainen als topsporter.

Het fitness-parcours van een freestyle-skiër

Een fitness-parcours is een vast onderdeel van zijn training, maar deze variant is zelfs voor de Zwitserse freestyle-skiër extreem. “Vloer is lava! Parcour 5.0! 148 pogingen later”, aldus Andri Ragettli op Instagram. We zouden zeggen: kijk, verwonder en probeer het vooral niet na te doen.

De moeilijkheid in dit fitness-parcours zit hem in de combinatie tussen kracht, balans, uithoudingsvermogen, coördinatie en concentratie. Daar komt bij dat er een enorme verscheidenheid aan voorwerpen is waarop hij landt en die hij moet gebruiken. Alleen het begin is al onmogelijk voor een normaal mens: na een salto wegrijden op een skateboard. Vervolgens landt hij op ballen, gebruikt hij een fiets en houdt hij een balletje hoog met een tennisracket terwijl hij balanceert op een koord. Om via een rollende tractorband met een achterwaartse salto te landen op een instabiele plank. Ja, dan ben je een hele grote.

Andri Ragettli op Instagram

De freestyle-skiër is sowieso interessant om te volgen op Instagram. Niet zo zeer vanwege trainingsinspiratie, want zijn oefeningen zijn niet geschikt om na te doen. Wel voor spectaculaire video’s, nog meer fitness-parcours en ‘living room challenges’. Nogmaals: thuis proberen is in de meeste gevallen af te raden.

🚵🏽‍♂️ Check ook: Mountainbiken in de Alpen: 7 hemelse MTB-trails over het dak van Europa

Reageer op artikel:
Freestyle-skiër voltooit onmogelijk fitness-parcours zonder fout
Sluiten