Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Free Guy trailer: Ryan Reynolds speelt in absurde filmversie GTA

In de Grand Theft Auto-franchise ben jij als speler een soort god. De rest van de virtuele wereld staat in dienst van jouw aanwezigheid. Maar wat nou als een willekeurige NPC opeens beseft dat hij in een game zit? Dat is precies het concept achter de nieuwe film van Ryan Reynolds: Free Guy.

Ryan Reynolds in Free Guy

Ryan Reynolds speelt niet de grote gameheld, maar dus die willekeurige NPC. De onwetende bankbediende beseft opeens dat hij onderdeel is van een game. Hij besluit los te breken van zijn door ontwikkelaars opgedragen dagelijkse sleur en zijn virtuele wereld te redden. Van bankbediende naar de grote held van het verhaal!

Shawn Levy, regisseur van Real Steel en Night at the Museum en tevens producent van Stranger Things, heeft de touwtjes in handen als regisseur. Een eerste trailer verraadt een vrij standaard komedie, maar met een twist. De focus ligt in deze film namelijk voornamelijk op de absurde logica die we in videogames heel normaal vinden, maar die in het echte leven tot complete chaos leidt.

Pittige kluif

Waarom vinden NPC’s het heel normaal als er overal geschoten wordt? Wat gebeurt er als je de bekende medkit uit games in het echte leven zou gebruiken? Het zijn allemaal vragen die met slim schrijfwerk tot een verrassende komedie kunnen leiden. Of Ryan Reynolds en Shawn Levy daarin gaan slagen, ontdekken we juli volgend jaar.

Verwacht geen diepgaand Oscar-materiaal, maar hopelijk kan Free Guy de reputatie van zijn voorgangers ontstijgen. Pixels is zo’n voorbeeld van ‘het leven is een videogame’-film die totaal verkeerd uitpakte. Wreck-It Ralph kun je ook tot dat genre rekenen, een voorbeeld van hoe het wel moet. Live-action is echter een pittige kluif, maar hopelijk kan Free Guy slagen waar andere films de mist ingingen.

☛Check ook: Brute fanfilm zet Batman van de toekomst tegenover gestoorde Joker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Free Guy trailer: Ryan Reynolds speelt in absurde filmversie GTA
Sluiten