Deze 360-foto van Shanghai is zó groot, dat je kun inzoomen op gezichten

Het afgelopen uur hebben we besteed aan inzoomen op één foto in Shanghai. Die is namelijk zo High-Res, dat je tot op de kleinste details kunt inzoomen.

Inzoomen op High-Res foto van Bigpixel Technology Corporation

Het gaat om een extreme High-Res foto van het Chinese bedrijf Bigpixel Technology Corporation. Je ziet een panoramische 360 graden foto van de skyline van Shanghai, met de Oriental Pearl Tower als middelpunt. Bekijk de foto hier, zoom naar hartenlust in en dan zien we je over een uurtje wel weer terug.

Shanghai in 195 gigapixel

De resolutie van de foto van de skyline van Shanghai is 195 gigapixel. Om je een idee te geven van hoe immens groot dat is. 1 megapixel komt overeen met 1 miljoen pixels, 1 gigapixel is 1 miljard pixels. Een gemiddelde smartphone-camera heeft 12 megapixel.

shanghai, high-res foto, inzoomen, 195 gigapixel, Bigpixel Technology Corporation
Een fragment van de foto, nog lang niet maximaal ingezoomd

Volgens Bigpixel Technology Corporation is deze foto van Shanghai 2.000 keer nauwkeuriger dan een foto die met een kwaliteitscamera voor consumenten is gemaakt. Het is de op twee na grootste foto ooit gemaakt en de grootste van Azië ooit. Miljoenen mensen hebben de foto al uitvoerig ingezoomd. Mocht je het gemist hebben: dat doe je hier.

Nog veel meer plezier in hoge resolutie beleef je tegenwoordig op de website van het Art Institute of Chicago. Daar zijn namelijk 52.000 kunstwerken vrijgegeven die je gratis High-Res kunt downloaden. Lees hier meer.

? Check ook: Terry O’Neill, de fotograaf voor wie beroemdheden in de rij stonden

Reageer op artikel:
Deze 360-foto van Shanghai is zó groot, dat je kun inzoomen op gezichten
Sluiten