Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Trailer: Foster Boy van Shaquille O’Neal grijpt je direct

Foster Boy is een film van Shaquille O’Neal, die 25 september in het filmhuis verschijnt. De trailer grijpt je direct.

Wacht even hoor. Shaquille O’Neal, dat is toch die oud-basketballer? Klopt. En wat minder mensen weten: hij is ook dj. Zo zette hij vorig jaar Tomorrowland op zijn kop. Tegenwoordig is de 2,16 meter lange Amerikaan ook producer.

Trailer: Foster Boy

Foster Boy is een verhaal over misstanden in de pleegzorg. Michael Trainer (Matthew Modine) is een invloedrijke bedrijfsadvocaat. Hij staat centraal in een zaak waarin een zorginstelling met winstoogmerk zijn jonge cliënt Jamal in hetzelfde pleeggezin heeft geplaatst als een zedendelinquent. Aanvankelijk wil de advocaat niets met de zaak te maken hebben, omdat hij Jamal ziet als een Afro-Amerikaanse jongere die geld probeert te scoren. Als blijkt dat Jamal ieder bedrag weigert, verandert de harteloze advocaat in een een felle strijder voor gerechtigheid.

De cast bestaat uit onder anderen Shane Paul McGhie, Matthew Modine, Louis Gossett Jr, Michael Hyatt, Michael Beach, Greg Germann, Julie Benz wn Lex Scott Davis. De film is geregisseerd door Youssef Delara en geproduceerd door Shaquille O’Neal.

Shaquille O’Neal niet zomaar betrokken bij de film

Foster Boy, officieel ‘Presented By’ Shaquille O’Neal, ging 3 oktober 2019 in première op het Nashville Film Festival en verschijnt in Amerika 25 september in de bioscoop. Het gaat om een Indie-film, die in Nederland vermoedelijk alleen in filmhuizen te zien is. Een releasedatum hier is nog niet bekend. Wel komt de film naar een streamingservice, maar welke is ons nog niet bekend.

Shaquille O’Neal heeft zelf ook een zware jeugd gehad, met veel obstakels. Daarom zet hij zich in voor pleegkinderen en is hij als producer betrokken bij Foster Boy. “Ik zal me altijd in blijven zetten voor pleegkinderen. Toen ik zelf opgroeide, heb ik geleerd dat je als minder bedeelde geholpen wil worden”, aldus de oud-basketballer. Lees hier meer over de film en zijn beweegredenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Trailer: Foster Boy van Shaquille O’Neal grijpt je direct
Sluiten