Het is nu écht officieel! Max Verstappen krijgt in 2020 een thuisrace op Zandvoort

Het was de laatste maanden wachten op de officiële bevestiging, maar nu is het langverwachte moment eindelijk daar: Nederland krijgt weer een Formule 1 Grand Prix. De eigenaar van de Formule 1 (Formula One Management) en geldschieter Heineken hebben dat vandaag bekend gemaakt. Vanaf 2020 staat Zandvoort na 35 jaar afwezig te zijn geweest weer op de kalender en krijgt Max Verstappen dus eindelijk een echte thuisrace.

De bevestiging komt allesbehalve als een verrassing. De laatste maanden was het circuit van Zandvoort veelvuldig in gesprek met de FOM over een mogelijke race. Eind 2018 werd er al een principe overeenkomst getekend. Naast de FOM heeft ook Heineken een belangrijke rol in de onderhandelingen gehad. Het biermerk van eigen bodem is alweer drie jaar aan de Formule 1 verbonden en is inmiddels titelsponsor van drie Grand Prix (China, Italië en Mexico). Daar gaat vanaf 2020 dus ook de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix bijkomen.

Max Verstappen krijgt zijn thuisrace in Zandvoort

Dit werd zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie op het circuit van Zandvoort. Chase Carey (bestuursvoorzitter van Formula One Group), de burgemeester van Zandvoort en de sportief directeur Jan Lammers maakten het goede nieuws wereldkundig. Ook werd bekendgemaakt dat race in mei zal gaan plaatsvinden en dat er een contract is getekend voor drie jaar.

Formula 1 on Twitter

Zandvoort. We’re coming. The #DutchGP is back 🇳🇱 See you in 2020 👊 #F1 https://t.co/uUfauZ79Em

Het is eindelijk officieel en dat betekent dat het echte werk nu gaat beginnen. Het circuit in de duinen is namelijk nog niet gereed voor een Grand Prix. Naast het circuit zelf zal vooral de infrastructuur verbeterd moeten worden. Eerder deze week gaf de NS bijvoorbeeld al aan dat het spoor nog niet klaar is voor deze mensenmassa. Er wordt namelijk verwacht dat er tijdens het driedaagse evenement iedere dag 100.00 bezoekers naar het circuit gaan komen.

Formule 1 keert na 35 jaar afwezigheid terug in Nederland

De laatste keer dat we in Nederland konden genieten van een Formule 1 Grand Prix was in 1985. Toen was het Niki Lauda die teamgenoot Alain Prost over zeventig ronden net achter zich wist te houden. Ook toen was er een Nederlander van de partij. Huub Rothengatter, die later de manager van Jos Verstappen werd, haalde de finish niet.

Reageer op artikel:
Het is nu écht officieel! Max Verstappen krijgt in 2020 een thuisrace op Zandvoort
Sluiten