Redactie
Redactie Sport & Games 19 feb 2020

Max Verstappen live volgen tijdens de Formule 1 wintertest doe je zo

Het Formule 1 seizoen gaat bijna van start. Op 15 maart kun je de wekker eindelijk weer gaan zetten voor de eerste Grand Prix van het jaar. Maar voor het zover is, krijgen we eerst nog de Formule 1 wintertest. Deze zijn op dit moment in volle gang en dat mag je als liefhebber eigenlijk niet missen. Maar hoe kun je Max Verstappen nu al in actie zien? Wij zetten de opties op een rij.

De wintertest is dit jaar opgedeeld in twee delen. De eerste testweek loopt van 19 tot en met 21 februari. Vervolgens krijgen de teams en coureurs de tijd om aanpassingen te maken, om vervolgens van 26 tot en met 28 februari opnieuw het asfalt op te gaan. In die twee weken is het verzamelen van data en het testen van de auto het allerbelangrijkste. Deze weken zijn essentieel en moeten ervoor gaan zorgen dat de teams op 15 maart helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

Live Formule 1 wintertest kijken bij Ziggo

Als echte liefhebber is het dus best de moeite waard om de ontwikkelingen gedurende deze weken nauwlettend te volgen. Dat kan op verschillende manieren. Zo zijn er vele live-blogs die alles in de gaten houden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf voor de televisie gaan zitten. In dat geval zijn er in Nederland twee opties.

De eerste is natuurlijk Ziggo. De televisie aanbieder heeft ook dit jaar weer alle rechten. Zowel voor de races, maar dus ook voor de wintertest. Helaas kun je laatstgenoemde niet zien op het open kanaal. Voor de Formule 1 wintertest werkt het namelijk net even anders. Hiervoor heb je een F1 TV Pro abonnement nodig. Dit is een streamingdienst van de Formule 1 zelf. Gelukkig kun je hier sinds deze maand gratis gebruik van maken als je een Ziggo Sport Totaal-abonnement in huis haalt.

Geen Ziggo? Geen probleem!

Heb je geen Ziggo Sport Totaal pakket of zit je bij een andere aanbieder (zoals KPN, Canal Digitaal of T-Mobile), maar wil je wel de Formule 1 wintertest live volgen? Dan zul je zelf een abonnement bij F1 TV Pro moeten afsluiten. Dat kun je doen via de website van F1 TV Pro en kost je 7,99 euro per maand. Wil je dit seizoen geen training, kwalificatie of race missen? Dan kun je ook gewoon direct een jaarabonnement afsluiten. Je betaalt dan 64,99 euro en bespaar je dus dik dertig euro.

Vervolgens kun je nagenoeg alles wat met Formule 1 te maken heeft live streamen op je pc, laptop, tablet of smartphone. Liever op een groter scherm kijken? Dan kan dat als je beschikt over een recentelijk verschenen Smart TV-internettelevisies van LG en Samsung of via Airplay van Apple. Helaas wordt het casten via een Chromecast niet ondersteund.

Jij bent de regisseur

Deze dienst is zeker de moeite waard. Naast dat je echt helemaal niks meer hoeft te missen, kun je ook kiezen welk commentaar je wil. Zo kun je naast Jack en Olav ook naar het Engelse commentaar van Sky Sport luisteren. Ook krijg je toegang tot nog meer tools zoals live timing, banden data en controle over de camera. Zo mag je zelf kiezen welke coureur je onboard wilt volgen. Zo kun je dus de hele race meerijden met Max Verstappen.

Gratis live de Formule 1 wintertest kijken

Naast de betaalde en legale diensten zijn er ook andere opties die gratis zijn. Je komt dan in het grijze gebied van livestreams. Wil je weten waar je de Formule 1 wintertest gratis live kan volgen, klik dan hier.

Reageer op artikel:
Max Verstappen live volgen tijdens de Formule 1 wintertest doe je zo
Sluiten