We gaan weer racen! Formule 1 deelt de officiële kalender van 2020

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar het gaat toch echt gebeuren. De Formule 1 heeft een nieuwe kalender voor 2020 gepresenteerd. Zoals al verwacht werd, zal het seizoen gaan binnen in Oostenrijk. Op 5 juli zullen Max Verstappen en zijn collega’s ten strijde trekken op de Red Bull Ring.

Dit komt niet als een enorme verrassing. Afgelopen weekend gaf de regering van Oostenrijk groen licht aan de Red Bull Ring en de Formule 1 voor het organiseren van twee Formule 1-races. Dit betekent dat er niet alleen op 5 juli geraced wordt, maar ook een week later op 12 juli. We beginnen het seizoen dus met twee races op het circuit waar Max Verstappen al twee keer wist te winnen.

De eerste acht Formule 1 races van 2020

Vervolgens verhuist het Formule 1 circus richting het Oosten. Een week na de tweede race in Oostenrijk zal er namelijk geracet gaan worden in Hongarije. Na de race op de Hungaroring hebben de teams een weekend rust om vervolgens in Groot-Brittannië aan de start te verschijnen.

Net als Oostenrijk mag ook Groot-Brittannië twee races organiseren. Zowel op 2 augustus, als op 9 augustus zal er dus gereden worden op het circuit van Silverstone. Veel rust krijgen de teams vervolgens niet, want een week later (16 augustus) zal er in Barcelona gestreden worden om de grote prijs van Spanje.

De kalender is nog niet compleet

Na opnieuw een week rust is op 30 augustus België aan de beurt. Het weekend daarop staat Monza op de planning. Zo zijn de eerste acht races nu officieel gepland en deze zullen allemaal zonder publiek verreden worden. In de aankomende weken komt de Formule 1 met een update over de rest van het seizoen.

De Formule 1-kalender van 2020:

  • 5 juli: Oostenrijk (Red Bull Ring)
  • 12 juli: Oostenrijk (Red Bull Ring)
  • 19: juli: Hongarije 9 (Hungaroring)
  • 2 augustus: Groot-Brittannië (Silverstone)
  • 9 augustus: Groot-Brittannië (Silverstone)
  • 16 augustus: Spanje (Barcelona)
  • 30 augustus: België (Spa-Francorchamps)
  • 6 september: Italië (Monza)

Nieuwe Regels in de Formule 1

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe regels. De Formule 1 gaat in de aankomende jaren flink veranderen. Wij hebben alle regelwijzigingen alvast voor je op een rij gezet en een aantal daarvan gelden al voor het aankomende seizoen.

Reageer op artikel:
We gaan weer racen! Formule 1 deelt de officiële kalender van 2020
Sluiten