Redactie
Redactie Life 24 nov 2017

Zo ziet rijden eruit vanuit een F1 cockpit met Halo

Om de veiligheid van formule 1 coureurs te verbeteren, wordt er al jaren nagedacht over extra features op de cockpit die de coureurs moeten beschermen. Het antwoord voor 2018 luistert naar de naam Halo. Dit is het uitzicht dat Max Verstappen volgend seizoen te wachten staat (en het is verschrikkelijk).

Respect voor formule 1 coureurs hebben wij sowieso. De enorme g-krachten, bizarre snelheden, split second beslissingen… moet je nagaan dat de heren dit volgend seizoen allemaal ook nog eens moeten doen met een Halo voor hun neus.

Deze Reddit gebruiker neemt ons tien rondjes mee over het circuit van Interlagos in een F1-wagen met de specificaties van 2018. Duidelijk is direct dat de Halo de ervaring totaal verandert. Natuurlijk is dit een game en kun je in het echt je focus verleggen, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat het voor coureurs prettig is om met deze Halo te rijden. Zeker wanneer je in een rechte lijn achter elkaar rijdt, heb je een flinke blinde vlek. Als je eenmaal de bocht induikt, moet je ook maar geluk hebben dat je de lijn die je wilt zien ook daadwerkelijk kunt zien.

We kunnen natuurlijk niet direct meekijken uit het perspectief van de coureur, maar in het echt ziet het er zo uit:

Max Verstappen is geen fan van de Halo

Max Verstappen heeft al laten weten absoluut géén fan van de Halo te zijn. Tegenover Motorsport.com zegt hij: ‘Bij het exemplaar dat ik probeerde, vond ik het zicht niet geweldig en ook het feit dat je iets voor je hebt zitten, vond ik niet alles. Dus dat is allemaal niet fantastisch. Zodra ik dat ding op mijn auto krijg, zal ik er niks aan vinden. En dat zeg ik terwijl we er nog niet eens mee rijden! Dus voor mij is de lol er nu al een beetje vanaf, terwijl we het nog niet eens op de auto hebben.

Reageer op artikel:
Zo ziet rijden eruit vanuit een F1 cockpit met Halo
Sluiten