Formule 1 vervangt echte races voor live Esports Virtual Grand Prix

“Geen Formule 1? Geen probleem”, is de boodschap van het YouTube-account Formula 1. In plaats van de echte races kun je de komende tijd live wedstrijden in de speciaal in het leven geroepen E-sports Virtual Grand Prix bekijken.

Vanwege het coronavirus ging de Grand Prix van Bahrein, de eerste van het seizoen, niet door en de komende maanden blijven de auto’s stilstaan. Daar heeft de organisatie van de Formule 1 nu wat op gevonden. Coureurs, voormalige coureurs en celebrities rijden tegen elkaar in de videogame F1 2019. Live en met commentaar.

Live Esports Virtual Grand Prix

Sowieso op de dagen dat er oorspronkelijk een Grand Prix in de Formule 1 zou worden gereden, wordt er live geracet op YouTube. Maar ook tussendoor zijn er wedstrijden, zoals de livestream hieronder die dinsdag 24 maart om 18.30 uur is begonnen.

Geen Max Verstappen en Zandvoort ontbreekt in F1 2019

De Formule 1-kalender van dit seizoen wordt aangehouden, maar er wordt geracet op de circuits uit de game F1 2019. Op de dag dat de Dutch GP in Zandvoort wordt gehouden, wordt er wel geracet, maar op een ander circuit. En Max Verstappen zul je ook niet virtueel zien racen. Hij heeft laten weten niet mee te doen, omdat hij de voorkeur geeft aan een andere racegame. Hou het YouTube-account van Formula 1 in de gaten voor live races in de Esports Virtual Grand Prix die tussendoor worden georganiseerd.

YouTube, Twitch en Facebook

De races tijdens de Esports Virtual Grand Prix duren qua rondes half zo lang als een echte Formule 1-race. De raceauto’s worden op een dergelijke manier afgesteld dat een race tussen celebrities en coureurs of voormalige coureurs eerlijk verloopt. Je kunt de virtuele races volgen op YouTube, Twitch en Facebook. Lees hier meer over de game F1 2019.

Check ook: 14 uitspraken van Johan Cruijff die relevant zijn in tijden van crisis

Reageer op artikel:
Formule 1 vervangt echte races voor live Esports Virtual Grand Prix
Sluiten