Formule 1 in Japan in teken van orkaan Hagibis en totale Max-gekte

De organisatie van de Grand Prix van Japan heeft de kwalificatie van zaterdag voor de Formule 1-race verplaatst naar zondag. Dit in verband met de dreigende gevolgen van de orkaan Hagibis, die met vergelijkbare kracht op Japan afkomt als de Japanse wervelstorm die in het land gaande is rond Max Verstappen.

Alle activiteiten in het kader van het Formule 1-evenement voor zaterdag zijn geannuleerd. Hierdoor komt ook de derde vrije training te vervallen. De kwalificatie voor de GP van Japan staat nu gepland voor zondagmorgen 10.00 uur lokale tijd (03.00 uur Nederlandse tijd). De race begint even later om 14.10 uur, 07.10 uur in Nederland. Wel zijn er al trainingen geweest. Hagibis wordt vermoedelijk de sterkste orkaan in Japan in zestig jaar tijd.

Vijfde tijd Max Verstappen

De in Japan krankzinnig populaire Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Japan de vijfde tijd neergezet. De Formule 1-coureur van Red Bull reed op het circuit van Suzuka 22 ronden, met een snelste tijd van 1.30,046. Daarmee was hij ruim 1 seconde langzamer dan Valtteri Bottas, die 26 ronden voltooide. De Fin noteerde in zijn Mercedes de beste tijd met 1.28,731. Zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton, leider in de WK-stand, was een fractie minder snel: 1.28,807.

De Duitser Sebastian Vettel zette in zijn Ferrari de derde tijd neer: 1.29,720. Zijn ploeggenoot Charles Leclerc uit Monaco belandde met zijn tijd van 1.29,912 op de vierde plek. Verstappen zat daar kort achter.

De tweede vrije training is om 07.00 uur (Nederlandse tijd) begonnen. De derde vrije training op zaterdag is dus geschrapt vanwege de komst van de orkaan Hagibis. De kwalificatie is uit voorzorg verschoven naar zondagochtend. Dat wordt een interessante en lange dag voor Formule 1-fans.

Naast orkaan Hagibis ook oranje wervelstorm in Japan

Met een vergelijkbare kracht als orkaan Hagibis dendert er ook een oranje wervelstorm door Japan. Er heerst een totale gekte rond Max Verstappen, die natuurlijk met een Honda-motor rijdt, iets wat goed wordt uitgebuit door de Japanners. Bekijk hier de foto’s.

? Check ook: Het leven van Niki Lauda in vier legendarische Formule 1 races

Reageer op artikel:
Formule 1 in Japan in teken van orkaan Hagibis en totale Max-gekte
Sluiten