Pim Jansen
Pim Jansen Sport 6 sep 2020

Formule 1 is wiskunde: de ideale rijlijn haarscherp uitgelegd

We kijken tegenwoordig massaal naar Max Verstappen in de Formule 1 en proberen hem steeds vaker na te doen op het circuit. Maar wat is nou de perfecte rijlijn? Welnu, die wordt hier haarscherp uitgelegd.

Als je Formule 1 op televisie kijkt, lijkt het allemaal vrij logisch. Als je zelf op het circuit rijdt, merk je dat het behoorlijk moeilijk is om de juiste lijnen te pakken. Vooral als je de snelheid omhoog schroeft. Pure natuurkunde en wiskunde.

De juiste rijlijn in de Formule 1

Mocht je nog twijfelen over het feit dat Formule 1 een topsport is, dan weet je na deze uitleg over de juiste rijlijn genoeg. De video is afkomstig van Chain Bear, dat sowieso een leuk YouTube-account is voor autosportliefhebbers.

Als je deze video een paar kijkt, vergeet je het nooit weer. Als je de ideale rijlijn volledig snapt, kun je aardig wat geld verdienen, om maar weer een bruggetje naar Max Verstappen te maken. Check hier wat de 22-jarige Formule 1-coureur verdient in 2020. We verklappen je vast dat hij nu al in de top 3 rijkste Nederlandse sporters staat. Duidelijk, dat wordt bochten oefenen. Uiteraard wel op het circuit.

Check ook: Gratis F1 kijken: dit zijn de beste livestreams

Reageer op artikel:
Formule 1 is wiskunde: de ideale rijlijn haarscherp uitgelegd
Sluiten