Formule 1 team meldt corona-besmetting: Grand Prix Australië in gevaar

Morgen zou de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1 seizoen gaan plaatsvinden, maar deze staat nu op losse schroeven. Het team van McLaren heeft zich officieel teruggetrokken nadat één van de medewerkers positief is getest op het coronavirus. De seizoensopener gaat dit jaar dus nagenoeg zeker niet plaatsvinden in Australië.

Eerder werd door de organisatie achter de Formule 1 aangegeven dat de race in Melbourne gewoon doorgaat, maar alleen als alle teams aan de start verschijnen. Nu McLaren zich officieel teruggetrokken heeft is dat dus niet meer het geval. Hierdoor is het voor 99% zeker dat de race dit weekend niet door zal gaan.

Coronavirus raakt de Formule 1 opnieuw

McLaren heeft aangegeven dat ze de De Fédération Internationale de l’Automobile geïnformeerd hebben. Het is nu wachten op een reactie van de FIA. De verwachting is dat we op zeer korte termijn het bericht gaan krijgen dat de Formule 1 Grand Prix van Australië niet door zal gaan.

Dit is niet de eerste race die door het coronavirus van de kalender verdwijnt. Enige tijd geleden liet China al weten dat de race in Shanghai geen doorgang kan vinden op de geplande datum. Gisteren liet ook debutant Vietnam weten dat de Grand Prix in Hanoi niet door zal gaan.

Seizoensopener een week verschoven

Door het wegvallen van Australië zal Bahrein dit jaar de seizoensopener zijn in de Formule 1. Die race lijkt vooralsnog gewoon door te gaan, maar ook hier zijn maatregelen getroffen. Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden, is ervoor gekozen om geen publiek toe te laten.

En Zandvoort?

Het begint er sterk op de te lijken dat de Grand Prix van Zandvoort de eerste race zal zijn met publiek. Althans, als ook deze niet geannuleerd wordt. Op dit moment is het nog te vroeg om hier wat over te zeggen, maar er is nog geen enkele garantie dat het coronavirus in mei verdreven is. Afwachten dus.

Reageer op artikel:
Formule 1 team meldt corona-besmetting: Grand Prix Australië in gevaar
Sluiten