Pim Jansen
Pim Jansen Cars 15 jul 2018

De logistieke voorbereiding voor één Formule 1 wedstrijd is werkelijk bizar

Bij elke Formule 1 wedstrijd zitten we aan de buis gekluisterd met knikkende knieën. Hopend dat Max Verstappen er in zal slagen om een podiumplek te veroveren. Terwijl het zweet je uitbreekt, halen de deelnemende teams opgelucht adem als hun coureur heelhuids de finish weet te bereiken. Om van elke Grand Prix een waar spektakel te kunnen maken is een optimale logistieke voorbereiding essentieel.

In tegenstelling tot een sport als basketbal, waar je genoeg hebt aan een aantal spelers en wat ondersteunend personeel, komt er bij de Formule 1 wel wat meer kijken. Het gaat zeker niet alleen om het vervoer van de wagen. Reserve wagens zijn nodig, een compleet onderhoudsteam, reserve onderdelen en een heel team aan ondersteunend personeel. Het is voor elke Grand Prix bijna een complete bedrijfsverhuizing. De logistieke voorbereidingen zijn dan ook extreem indrukwekkend.

Dit gebeurt er op de achtergrond

Onderstaande video geeft je een goed beeld van hetgeen er allemaal bij komt kijken. Teams als Ferrari en Red Bull geven je een unieke impressie van wat er achter de schermen gebeurt en wat er nodig is om de coureurs optimaal voor te bereiden op een race van krap 2 uur. Kijk en huiver.

Reageer op artikel:
De logistieke voorbereiding voor één Formule 1 wedstrijd is werkelijk bizar
Sluiten